16 sanığın bulunduğu ’28 Şubat’ davasına devam edildi

SİYASET/POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2022 - 00:02, Güncelleme: 21.11.2022 - 18:49 675+ kez okundu.
 

16 sanığın bulunduğu ’28 Şubat’ davasına devam edildi

16 sanığın bulunduğu ’28 Şubat’ davasına devam edildi
Yargıtay’ın bozma kararı sonrası 28 Şubat davası sanıklarından emekli orgeneraller Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık ile dönemin YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yeniden yargılandığı davaya devam edildi.Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan bazıları ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, savcının önceki celse esas hakkında mütalaasını sunduğunu hatırlatarak, buna ilişkin savunma yapmaları için taraflara söz verileceğini söyledi. Bazı sanık avukatları, savunmaların alınmasına geçilmeden önce dosyaya yeni delillerin kazandırılması için taleplerini dile getirdi. Dava dosyasındaki bazı belgelere imza ve isimlerin sonradan eklenip eklenmediğinin tespiti için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, TÜBİTAK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kriminal laboratuvarlarına yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 20 Mart 2023’e erteledi.
16 sanığın bulunduğu ’28 Şubat’ davasına devam edildi
Yargıtay’ın bozma kararı sonrası 28 Şubat davası sanıklarından emekli orgeneraller Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık ile dönemin YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yeniden yargılandığı davaya devam edildi.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan bazıları ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, savcının önceki celse esas hakkında mütalaasını sunduğunu hatırlatarak, buna ilişkin savunma yapmaları için taraflara söz verileceğini söyledi. Bazı sanık avukatları, savunmaların alınmasına geçilmeden önce dosyaya yeni delillerin kazandırılması için taleplerini dile getirdi. Dava dosyasındaki bazı belgelere imza ve isimlerin sonradan eklenip eklenmediğinin tespiti için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, TÜBİTAK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kriminal laboratuvarlarına yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 20 Mart 2023’e erteledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.