471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2018 - 09:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2587+ kez okundu.
 

471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı. İçişleri Bakanlığından açıklama İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri  Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu.  İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki  İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini  tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471  mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki  idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı  merkezde değişik görevlere getirildi. Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve  kaymakamlığa atamaları yapıldı. Vali yardımcısı sayısı azaltıldı Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla vali yardımcılığı  sayısında azaltılmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki  yıllık süreçte 314'e indirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve  başarılı kaymakamların atamaları planlandı. Yapılan atamalarla söz konusu  bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilerek kaymakamsız ilçe  bırakılmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalışan ve görev  süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapıldı. Kayyum olarak görev yapan kaymakamlardan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş  Akhan'ın Antalya'nın Kaş ilçesine, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın  İstanbul'un Arnavutköyilçesine, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal'ın Antalya'nın  Finike ilçesine ve Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'nın Yalova'nın Çınarcık  ilçesine atanmaları, söz konusu atamalara örnek olarak gösterildi. Genç kaymakamlara görev verildi Yapılan atamalarla İstanbul'da 12, İzmir'de 10 ve Ankara'da 3 ilçenin  kaymakamı değiştirildi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin ilçelerine ve stratejik  durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atandı. Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibine de devam  edildi. Merkezde görev yapan mülki idare amirlerinin kaymakamlık ve vali  yardımcılıklarına atanmasıyla da taşra teşkilatı güçlendirildi.
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri  Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 Yılı Mülki  İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini  tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471  mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki  idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı  merkezde değişik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve  kaymakamlığa atamaları yapıldı.

Vali yardımcısı sayısı azaltıldı

Vali yardımcılarının kaymakamlıklara atanmasıyla vali yardımcılığı  sayısında azaltılmaya gidildi. Böylece 610 olan vali yardımcısı sayısı, iki  yıllık süreçte 314'e indirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilçelere tecrübeli ve  başarılı kaymakamların atamaları planlandı. Yapılan atamalarla söz konusu  bölgelerdeki tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilerek kaymakamsız ilçe  bırakılmadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kayyum olarak çalışan ve görev  süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapıldı.

Kayyum olarak görev yapan kaymakamlardan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş  Akhan'ın Antalya'nın Kaş ilçesine, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın  İstanbul'un Arnavutköyilçesine, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal'ın Antalya'nın  Finike ilçesine ve Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'nın Yalova'nın Çınarcık  ilçesine atanmaları, söz konusu atamalara örnek olarak gösterildi.

Genç kaymakamlara görev verildi

Yapılan atamalarla İstanbul'da 12, İzmir'de 10 ve Ankara'da 3 ilçenin  kaymakamı değiştirildi.

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin ilçelerine ve stratejik  durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atandı.

Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibine de devam  edildi.

Merkezde görev yapan mülki idare amirlerinin kaymakamlık ve vali  yardımcılıklarına atanmasıyla da taşra teşkilatı güçlendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.