ABD'de otomatik pilot kontrolündeki Tesla araç kaza yapıp yandı

TURİZM/GEZİ/MACERA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2021 - 14:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2672+ kez okundu.
 

ABD'de otomatik pilot kontrolündeki Tesla araç kaza yapıp yandı

Amerika'da otomatik pilot kontrolündeki Tesla araç kaza yapıp yandı. Teksas Houston'da yaşanan kazada aracın sürücü koltuğunda kimse bulunmuyordu. Kaza sonrasında araç içinde bulunan iki kişi de yaşamını yitirdi.
Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi konumundaki Tesla, kaza haberi ile gündeme geldi. Sürücü koltuğunda kimse oturmadığı belirtilen aracın yaptığı iki kişi yaşamını yitirdi. Teksas Houston’da gerçekleşen kazada otomobil araca çarptı ve alev alarak yanmaya başladı. Harris County Emniyet Müdürlüğü Bölge 4’ten Çavuş Cinthya Umanzor, “Sürücü koltuğunda kimse yoktu.” Yerel televizyon kanalında, kazaya konu olan otomobilin 2019 yılında üretilen Model S olduğu, aracın bir viraja yüksek hızla girip dönemediği ve ağaca çarpıp alev alarak yandı. Kaza raporunda yangının söndürülmesinde sonra yetkililer; biri ön yolcu koltuğunda, diğeri ise Tesla’nın arka koltuğunda olmak üzere 2 yolcuyu tespit etti. Tesla ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Amerika Ulusal Oto Güvenlik Ajansı mart ayında Tesla araçlarının kazaları hakkında 27 soruşturma başlattığını söyledi; kazaların en az üçü yakın zamanda meydana geldi. Araçta bulunan iki kişiden biri ön yolcu koltuğunda diğeri ise arkada seyahat ediyordu. Aşırı hız sebebiyle virajı alamayan aracın bir ağaca çarptıktan sonra alev aldığı ve tamamen yandı. Kazaya dair soruşturma devam ediyor.
Amerika'da otomatik pilot kontrolündeki Tesla araç kaza yapıp yandı. Teksas Houston'da yaşanan kazada aracın sürücü koltuğunda kimse bulunmuyordu. Kaza sonrasında araç içinde bulunan iki kişi de yaşamını yitirdi.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi konumundaki Tesla, kaza haberi ile gündeme geldi.

Sürücü koltuğunda kimse oturmadığı belirtilen aracın yaptığı iki kişi yaşamını yitirdi. Teksas Houston’da gerçekleşen kazada otomobil araca çarptı ve alev alarak yanmaya başladı.

Harris County Emniyet Müdürlüğü Bölge 4’ten Çavuş Cinthya Umanzor, “Sürücü koltuğunda kimse yoktu.” Yerel televizyon kanalında, kazaya konu olan otomobilin 2019 yılında üretilen Model S olduğu, aracın bir viraja yüksek hızla girip dönemediği ve ağaca çarpıp alev alarak yandı.

Kaza raporunda yangının söndürülmesinde sonra yetkililer; biri ön yolcu koltuğunda, diğeri ise Tesla’nın arka koltuğunda olmak üzere 2 yolcuyu tespit etti. Tesla ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Amerika Ulusal Oto Güvenlik Ajansı mart ayında Tesla araçlarının kazaları hakkında 27 soruşturma başlattığını söyledi; kazaların en az üçü yakın zamanda meydana geldi.

Araçta bulunan iki kişiden biri ön yolcu koltuğunda diğeri ise arkada seyahat ediyordu. Aşırı hız sebebiyle virajı alamayan aracın bir ağaca çarptıktan sonra alev aldığı ve tamamen yandı.

Kazaya dair soruşturma devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.