Aman dikkat! 270 kiloluk uzay aracı kafanıza düşebilir!

GÜNDEM/GÜNCEL 19.04.2023 - 14:12, Güncelleme: 19.04.2023 - 18:18 1791+ kez okundu.
 

Aman dikkat! 270 kiloluk uzay aracı kafanıza düşebilir!

NASA 'emekli edilen' 270 kiloluk RHESSI adlı uzay aracının, Dünya'ya düşeceğini duyururken, uydunun düştüğünde herhangi birine zarar verme ihtimali de hesaplandı.
NASA'nın 'emekli edilen' 270 kiloluk Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyicisi (RHESSI), 20 Nisan Perşembe günü saat 11.30'da Dünya'ya düşeceğini açıklandı. Uydunun düştüğünde herhangi birine zarar verme ihtimalinin 2 bin 467'de bir olduğu tahmin edildi. Savunma Bakanlığı ise, 16 saatlik bir 'belirsizlik periyoduna' sahip olduklarını, bunun da uydunun bugün öğleden sonra veya Cuma sabahı Dünya'ya çarpabileceği anlamına geldiğini açıkladı. Aktarılan bilgiye göre RHESSI, 2002 yılında alçak Dünya yörüngesine fırlatıldı ve sonraki 16 yılını güneş patlamaları ve koronal kütle fırlatmalarını gözlemleyerek geçirdi. Ancak uyduda meydana gelen onarılamaz iletişim hatalarından sonra 2018'de kullanımdan kaldırıldı. NASA, uydunun çoğunun atmosfere girişte parçalanmasını beklerken, bazı bileşenlerin yere düşeceği de tahmin ediliyor.
NASA 'emekli edilen' 270 kiloluk RHESSI adlı uzay aracının, Dünya'ya düşeceğini duyururken, uydunun düştüğünde herhangi birine zarar verme ihtimali de hesaplandı.

NASA'nın 'emekli edilen' 270 kiloluk Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyicisi (RHESSI), 20 Nisan Perşembe günü saat 11.30'da Dünya'ya düşeceğini açıklandı.

Uydunun düştüğünde herhangi birine zarar verme ihtimalinin 2 bin 467'de bir olduğu tahmin edildi.

Savunma Bakanlığı ise, 16 saatlik bir 'belirsizlik periyoduna' sahip olduklarını, bunun da uydunun bugün öğleden sonra veya Cuma sabahı Dünya'ya çarpabileceği anlamına geldiğini açıkladı.

Aktarılan bilgiye göre RHESSI, 2002 yılında alçak Dünya yörüngesine fırlatıldı ve sonraki 16 yılını güneş patlamaları ve koronal kütle fırlatmalarını gözlemleyerek geçirdi. Ancak uyduda meydana gelen onarılamaz iletişim hatalarından sonra 2018'de kullanımdan kaldırıldı. NASA, uydunun çoğunun atmosfere girişte parçalanmasını beklerken, bazı bileşenlerin yere düşeceği de tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.