Ankara'da TUSAŞ Tesislerine Yönelik Terör Saldırısı: Saldırganlar Etkisiz Hale Getirildi

GÜNDEM/GÜNCEL 23.10.2024 - 20:18, Güncelleme: 23.10.2024 - 20:18 85 kez okundu.
 

Ankara'da TUSAŞ Tesislerine Yönelik Terör Saldırısı: Saldırganlar Etkisiz Hale Getirildi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi.
 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada olayın detaylarını paylaştı ve saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu bildirdi. Olayın Gelişimi TUSAŞ'ın Havacılık Bulvarı üzerindeki giriş kapısında meydana gelen patlama ve ardından silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle, tesisin personelinin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verildi. Saldırganların Durumu Resmi kaynaklar, saldırgan veya saldırganların kimliği hakkında herhangi bir bilgi vermezken, Yerlikaya, şehitlerin kimliklerinin henüz belirlenmediğini de sözlerine ekledi. Ancak resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırganlardan 2'sinin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yayın Yasağı ve Kamuoyuna Bilgilendirme Patlamanın ardından, basına olayla ilgili yayın yasağı getirildi. İçişleri Bakanı, kamuoyunu gelişmelerden haberdar edeceklerini belirterek, "Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" uyarısında bulundu. Olay yerinde ve çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada olayın detaylarını paylaştı ve saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Olayın Gelişimi

TUSAŞ'ın Havacılık Bulvarı üzerindeki giriş kapısında meydana gelen patlama ve ardından silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle, tesisin personelinin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında, " TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verildi.

Saldırganların Durumu

Resmi kaynaklar, saldırgan veya saldırganların kimliği hakkında herhangi bir bilgi vermezken, Yerlikaya, şehitlerin kimliklerinin henüz belirlenmediğini de sözlerine ekledi. Ancak resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırganlardan 2'sinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yayın Yasağı ve Kamuoyuna Bilgilendirme

Patlamanın ardından, basına olayla ilgili yayın yasağı getirildi. İçişleri Bakanı, kamuoyunu gelişmelerden haberdar edeceklerini belirterek, "Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" uyarısında bulundu.

Olay yerinde ve çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.