Asılsız Koronavirüs paylaşımlarına dikkat!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2020 - 01:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2577+ kez okundu.
 

Asılsız Koronavirüs paylaşımlarına dikkat!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan “Korona virüs” hakkında sosyal medya platformlarında yayılan “Nevşehir’de korona virüs” var asılsız paylaşımlara itibar etmeyiniz.
sosyal medya üzerinden algı yönetiminin çeşitli teknikleri uygulanıyor. Halkı korku ve infiale itici sahte mesajların, resimlerin ve görüntülerin dolaşıma sokulması bu tekniklerden bir tanesi. Bir diğer teknik ise istatistiksel olarak hatalı ve yanlış verilerin dolaşıma sokulması. Sosyal medya paylaşımlarının yanında WhatsApp uygulamasında bulunan bir ses kaydı binlerce kişiye ulaştı. Bu ses kaydında virüs ile ilgili birçok asılsız haber bulunuyor. Virüs yüzünden ölen insan sayısının 100 civarında olmasına rağmen, ses kaydında 40 bin civarında olduğu iddia ediliyor. Gerçekte 5 bin civarında olan enfekte sayısı ise 25 milyon olarak aktarılıyor. Ses kaydı ayrıca virüsün diğer virüslerden farklı olduğu gibi başka asılsız iddiaları da içeriyor” ifadelerini kullandı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü korona virüs ile ilgili yalan paylaşımda bulunanlar hakkında işlem başlattı.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan “Korona virüs” hakkında sosyal medya platformlarında yayılan “Nevşehir’de korona virüs” var asılsız paylaşımlara itibar etmeyiniz.

sosyal medya üzerinden algı yönetiminin çeşitli teknikleri uygulanıyor. Halkı korku ve infiale itici sahte mesajların, resimlerin ve görüntülerin dolaşıma sokulması bu tekniklerden bir tanesi. Bir diğer teknik ise istatistiksel olarak hatalı ve yanlış verilerin dolaşıma sokulması. Sosyal medya paylaşımlarının yanında WhatsApp uygulamasında bulunan bir ses kaydı binlerce kişiye ulaştı. Bu ses kaydında virüs ile ilgili birçok asılsız haber bulunuyor.

Virüs yüzünden ölen insan sayısının 100 civarında olmasına rağmen, ses kaydında 40 bin civarında olduğu iddia ediliyor. Gerçekte 5 bin civarında olan enfekte sayısı ise 25 milyon olarak aktarılıyor. Ses kaydı ayrıca virüsün diğer virüslerden farklı olduğu gibi başka asılsız iddiaları da içeriyor” ifadelerini kullandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü korona virüs ile ilgili yalan paylaşımda bulunanlar hakkında işlem başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.