Bergama Belediyesi, Bayatlı'daki Köpek Zehirlenmelerine Karşı Adım Attı

EGE HABERLERİ 15.08.2024 - 10:43, Güncelleme: 15.08.2024 - 10:44 5553 kez okundu.
 

Bergama Belediyesi, Bayatlı'daki Köpek Zehirlenmelerine Karşı Adım Attı

Bergama Belediyesi, Bayatlı bölgesinde yaşanan köpek zehirlenmelerine ilişkin sorumluların cezalandırılması için harekete geçti
Köpek Zehirlenmelerine Karşı Koordineli Mücadele Bergama Belediyesi, Bayatlı bölgesinde meydana gelen köpek zehirlenmelerine yönelik olarak açıklama yaptı. Belediyenin Meclis üyeleri, CHP İlçe Örgütü, Patika, Doğa ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği ve gönüllü vatandaşlar, olayın faillerinin bulunması ve adalete teslim edilmesi için ortak bir duruş sergiliyor. "Konunun Takipçisi Olacağız" Yapılan açıklamada, Bergama Belediyesi'nin tüm yetkili kurumlarla iş birliği içinde çalışarak, sorumluların cezalandırılması için konunun yakın takipçisi olacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, Bayatlı bölgesindeki zehirlenme vakalarının faillerinin bir an önce bulunması için gerekli adımların atıldığını vurguladı. Belediye, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ilçe genelinde farkındalık yaratma çalışmaları başlatacaklarını ve hayvan hakları konusunda daha etkin tedbirler alacaklarını açıkladı. Sivil Toplum ve Vatandaşlardan Destek Bergama Belediyesi'nin bu girişimine, CHP İlçe Örgütü, Patika, Doğa ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği ve bölge halkı da destek veriyor. Birlikte yapılan açıklamada, "Bu tür insanlık dışı davranışlar karşısında sessiz kalmayacağız. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hayvanlara karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz" denildi. Hayvan Hakları İçin Daha Fazla Önlem Alınacak Bergama Belediyesi, benzer olayların önüne geçmek için bölgedeki hayvan barınaklarının ve bakım merkezlerinin denetimlerini sıkılaştıracağını duyurdu. Ayrıca hayvanların güvenliğini sağlamak amacıyla belediye bünyesinde hayvan hakları birimi oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Bergama halkı ve sivil toplum kuruluşları, bu acımasız olaya karşı verilen tepkinin artarak devam etmesini ve sorumluların adalete teslim edilmesini bekliyor. Belediye yetkilileri, konuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Bergama Belediyesi, Bayatlı bölgesinde yaşanan köpek zehirlenmelerine ilişkin sorumluların cezalandırılması için harekete geçti

Köpek Zehirlenmelerine Karşı Koordineli Mücadele

Bergama Belediyesi,  Bayatlı bölgesinde meydana gelen köpek zehirlenmelerine yönelik olarak açıklama yaptı. Belediyenin Meclis üyeleri, CHP İlçe ÖrgütüPatika, Doğa ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği ve gönüllü vatandaşlar, olayın faillerinin bulunması ve adalete teslim edilmesi için ortak bir duruş sergiliyor.

"Konunun Takipçisi Olacağız"

Yapılan açıklamada, Bergama Belediyesi'nin tüm yetkili kurumlarla iş birliği içinde çalışarak, sorumluların cezalandırılması için konunun yakın takipçisi olacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, Bayatlı bölgesindeki zehirlenme vakalarının faillerinin bir an önce bulunması için gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Belediye, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ilçe genelinde farkındalık yaratma çalışmaları başlatacaklarını ve hayvan hakları konusunda daha etkin tedbirler alacaklarını açıkladı.

Sivil Toplum ve Vatandaşlardan Destek

Bergama Belediyesi'nin bu girişimine, CHP İlçe Örgütü, Patika, Doğa ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği ve bölge halkı da destek veriyor. Birlikte yapılan açıklamada, "Bu tür insanlık dışı davranışlar karşısında sessiz kalmayacağız. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hayvanlara karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz" denildi.

Hayvan Hakları İçin Daha Fazla Önlem Alınacak

Bergama Belediyesi, benzer olayların önüne geçmek için bölgedeki hayvan barınaklarının ve bakım merkezlerinin denetimlerini sıkılaştıracağını duyurdu. Ayrıca hayvanların güvenliğini sağlamak amacıyla belediye bünyesinde hayvan hakları birimi oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

Bergama halkı ve sivil toplum kuruluşları, bu acımasız olaya karşı verilen tepkinin artarak devam etmesini ve sorumluların adalete teslim edilmesini bekliyor. Belediye yetkilileri, konuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.