BionTech aşısı Türkiye'de ilk defa bugün kullanıldı

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2021 - 15:41, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2315+ kez okundu.
 

BionTech aşısı Türkiye'de ilk defa bugün kullanıldı

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bugüne kadar Türkiye'de Çin aşısı SinoVac kullanılırken, BioNTech aşısı artık vatandaşlara uygulanmaya başlandı.
Şu ana kadar 2.8 milyon doz getirilen ve ülkemizde belirli hastanelerde kullanılacak Alman aşısının sayısı, Nisan ayında 4.5 milyon doza ulaşacak. Türkiye'de başarılı şekilde devam eden aşı çalışmalarına, BioNTech aşısına dahil oldu. Bu kapsamda BioNTech aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlandı. Türkiye'ye getirilen ve Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirilen 2,8 milyon doz BioNTech aşısı, tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede saklanıyor. SEVKİYATLAR DEVAM EDECEK Sevk edilen aşı sayısı nisanda 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları devam edecek. BELİRLİ HASTANELERDE UYGULANACAK Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak. Mevcut aşılardan hangisini tercih edeceği kişiye bağlı olacak. Aşı sırası gelenler, söz konusu hastanelerden randevu alırken aşı tercihini belirterek randevu alabilecek.
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bugüne kadar Türkiye'de Çin aşısı SinoVac kullanılırken, BioNTech aşısı artık vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Şu ana kadar 2.8 milyon doz getirilen ve ülkemizde belirli hastanelerde kullanılacak Alman aşısının sayısı, Nisan ayında 4.5 milyon doza ulaşacak.

Türkiye'de başarılı şekilde devam eden aşı çalışmalarına, BioNTech aşısına dahil oldu. Bu kapsamda BioNTech aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Türkiye'ye getirilen ve Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirilen 2,8 milyon doz BioNTech aşısı, tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede saklanıyor.

SEVKİYATLAR DEVAM EDECEK

Sevk edilen aşı sayısı nisanda 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları devam edecek.

BELİRLİ HASTANELERDE UYGULANACAK

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak. Mevcut aşılardan hangisini tercih edeceği kişiye bağlı olacak.

Aşı sırası gelenler, söz konusu hastanelerden randevu alırken aşı tercihini belirterek randevu alabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.