Bir garip nafaka davası

TARIM/HAYVANCILIK/DENİZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2019 - 12:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2162+ kez okundu.
 

Bir garip nafaka davası

Son dönemde mağdurların her platformda dile getirdiği süresiz nafaka konusunu usta gazeteci Nur KILIÇ köşe yazısında dile getirdi.
 KÖŞE YAZISI GARİP BİR NAFAKA DAVASI!  Bu ülkede nafaka tartışmaları ve sorunları  medyaya yansıyan ilginç nafaka haberlerinin dışında fazla gündeme gelmiyor ne yazık ki. Oysa boşanan eşlerin  başını ağrıtan nafaka bağlanma işi zaman zaman kâbusa da dönüşebiliyor.  Bu arada boşanan çiftlerde nafaka davalarının büyük çoğunluğunun kadınların lehine sonuçlandığını da hatırlatmak isterim.  Şimdi gelelim nafaka ile ilgili yazımın konusuna...  Boşanan ve eşine nafaka ödemek durumunda kalan bir erkek okuyucum hem derdini anlattı hem de ilginç konulara değindi.   Okuyucum," Eşimle 2009' da boşandık.Ancak dava açılır açılmaz önce tedbir nafakası  sonrasında da mahkeme tarafından bana hiç bitmeyen süresiz, yani ömür boyu nafaka ödeme süreci başlatıldı" diyerek girdi söze.  Okuyucum, eğer nafakayı belli bir süre ödeyemezse 3 aylık hapis cezası alması sözkonusuymuş. " Velevki hapiste yatsam bile çıktığımda nafakayı ödemek zorunda olmak nasıl bir hukuk anlayışıdır?" diye soruyor.   " Ben yeniden evlendim ancak eski eşime her yıl artan bir şekilde nafaka ödemeye devam ediyorum" diye de dert yanıyor ayrıca.  Daha da anlaşılır olması için de "Boşanalı 10 yıl olmuş, yeniden yuva kurmuşum.Bakmakla yükümlü olduğum bir eşim var.Kira veriyorum.Borcum/ harcım var.Ve ben bir yabancıya nafaka ödüyorum.Bu nasıl bir adalet anlayışıdır Allah aşkına" diyor dertli vatandaş.  Ve şöyle devam ediyor: "Ayrılmış kadınlar sadece kadın oldukları için mağdur gösteriliyor ama yeni evlenilen eşler kadın değil mi, eşitlik bunun neresinde? Benim  gibi  2 milyonun üzerinde süresiz nafaka ödeyen insanlar var.1 gün de evli kalınmış olsa ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmak sözkonusudur.Ben nafaka ödeme konularında erkeklerin büyük bölümünün mağduriyet yaşadıklarını düşünüyorum.Bizlere  zulüm yapılıyor. Boşanan kadın da erkekte asgari ücret alıyor olsa da erkek  yine de nafaka  vermek  zorunda kalabiliyor"   Dertli vatandaş sözlerini "Bu konularda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" diyerek tamamlıyor.  Bu arada ben de  bu vatandaşın sorununu anlatması nedeniyle ilk kez nafaka ile ilgili bir yazı yazmış oldum.  Bir başka yazımda buluşmak dileğiyle hoşçakalın...
Son dönemde mağdurların her platformda dile getirdiği süresiz nafaka konusunu usta gazeteci Nur KILIÇ köşe yazısında dile getirdi.

GARİP BİR NAFAKA DAVASI!
 KÖŞE YAZISI
GARİP BİR NAFAKA DAVASI! 
Bu ülkede nafaka tartışmaları ve sorunları  medyaya yansıyan ilginç nafaka haberlerinin dışında fazla gündeme gelmiyor ne yazık ki.
Oysa boşanan eşlerin  başını ağrıtan nafaka bağlanma işi zaman zaman kâbusa da dönüşebiliyor.
 Bu arada boşanan çiftlerde nafaka davalarının büyük çoğunluğunun kadınların lehine sonuçlandığını da hatırlatmak isterim.
 Şimdi gelelim nafaka ile ilgili yazımın konusuna...
 Boşanan ve eşine nafaka ödemek durumunda kalan bir erkek okuyucum hem derdini anlattı hem de ilginç konulara değindi.
  Okuyucum," Eşimle 2009' da boşandık.Ancak dava açılır açılmaz önce tedbir nafakası  sonrasında da mahkeme tarafından bana hiç bitmeyen süresiz, yani ömür boyu nafaka ödeme süreci başlatıldı" diyerek girdi söze.
 Okuyucum, eğer nafakayı belli bir süre ödeyemezse 3 aylık hapis cezası alması sözkonusuymuş.
" Velevki hapiste yatsam bile çıktığımda nafakayı ödemek zorunda olmak nasıl bir hukuk anlayışıdır?" diye soruyor.
  " Ben yeniden evlendim ancak eski eşime her yıl artan bir şekilde nafaka ödemeye devam ediyorum" diye de dert yanıyor ayrıca.
 Daha da anlaşılır olması için de "Boşanalı 10 yıl olmuş, yeniden yuva kurmuşum.Bakmakla yükümlü olduğum bir eşim var.Kira veriyorum.Borcum/ harcım var.Ve ben bir yabancıya nafaka ödüyorum.Bu nasıl bir adalet anlayışıdır Allah aşkına" diyor dertli vatandaş.
 Ve şöyle devam ediyor: "Ayrılmış kadınlar sadece kadın oldukları için mağdur gösteriliyor ama yeni evlenilen eşler kadın değil mi, eşitlik bunun neresinde? Benim  gibi  2 milyonun üzerinde süresiz nafaka ödeyen insanlar var.1 gün de evli kalınmış olsa ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmak sözkonusudur.Ben nafaka ödeme konularında erkeklerin büyük bölümünün mağduriyet yaşadıklarını düşünüyorum.Bizlere  zulüm yapılıyor. Boşanan kadın da erkekte asgari ücret alıyor olsa da erkek  yine de nafaka  vermek  zorunda kalabiliyor" 
 Dertli vatandaş sözlerini "Bu konularda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" diyerek tamamlıyor.
 Bu arada ben de  bu vatandaşın sorununu anlatması nedeniyle ilk kez nafaka ile ilgili bir yazı yazmış oldum.
 Bir başka yazımda buluşmak dileğiyle hoşçakalın...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.