Buca'da engelliler için piknik

15.05.2022 - 13:21, Güncelleme: 15.05.2022 - 13:21 2534+ kez okundu.
 

Buca'da engelliler için piknik

Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi, Engelliler Haftası kapsamında dün Buca Gölet’te piknik organizasyonu düzenledi. Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, “Hepimiz birer engelli adayıyız o yüzden bu konuda farkındalık yaratmak önemli” dedi.
Engelliler Haftası kapsamında Buca’da yaşayan engelli bireylerin kaynaşmasını ve dayanışma içinde olmasını amaçlayan Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi dün Buca Belediyesi ile iş birliği yaparak Buca Gölet’te piknik organizasyonu düzenledi. Yaklaşık 150 kişinin katılım gösterdiği etkinlikte engelli vatandaşlar şarkılar eşliğinde dans ederek, keyifli dakikalar yaşadı. Etkinlikte Brezilya’da düzenlenen 24’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda (Deaflympics) tekvando branşında poomsae bireyselde olimpiyat üçüncüsü olan Bucalı sporcu Yusuf Şiyar Kıran’a da plaket takdim edildi.     BİR ARAYA GELME İSTEĞİ İÇİNDE OLDUK Piknik etkinliğine emeği geçen, katılım gösteren herkese teşekkür eden Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu anlamda farkındalığı yaratmak, iç içe olmak bizim için çok önemli. Engelli Meclisimiz daha önce birçok sorun yaşadı, başkanı görevden alındı vs. O yüzden iki yıldır pek aktif çalışma imkanı yakalayamadılar. Yenilenen seçimlerin ardından yeniden faaliyetlerine başladı. Engelliler Haftasında engelli kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla, büyüklerimizle bir araya gelme isteği içinde olduk. Engelli Meclisimizin, Yönetim Kurulumuzun yoğun çalışması ile böyle bir organizasyonu hayata geçirdik. Buca Belediyesi ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attık. Yusuf Şiyar Kıran’ın da olimpiyat üçüncüsü olması, Buca’mız ve Türkiye adına çok büyük bir gurur. Böyle sporcuların ilçemizde yetişmesi, hele ki engellerini aşarak bu olimpiyatlarda başarı elde etmesi bizler için çok önemli. Onu da unutmadık. Umarım daha güzel etkinliklerde hep birlikte olmaya devam ederiz” dedi.     Kaynak: İlkses Gazetesi
Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi, Engelliler Haftası kapsamında dün Buca Gölet’te piknik organizasyonu düzenledi. Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, “Hepimiz birer engelli adayıyız o yüzden bu konuda farkındalık yaratmak önemli” dedi.

Engelliler Haftası kapsamında Buca’da yaşayan engelli bireylerin kaynaşmasını ve dayanışma içinde olmasını amaçlayan Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi dün Buca Belediyesi ile iş birliği yaparak Buca Gölet’te piknik organizasyonu düzenledi. Yaklaşık 150 kişinin katılım gösterdiği etkinlikte engelli vatandaşlar şarkılar eşliğinde dans ederek, keyifli dakikalar yaşadı. Etkinlikte Brezilya’da düzenlenen 24’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda (Deaflympics) tekvando branşında poomsae bireyselde olimpiyat üçüncüsü olan Bucalı sporcu Yusuf Şiyar Kıran’a da plaket takdim edildi.

 

 

BİR ARAYA GELME İSTEĞİ İÇİNDE OLDUK

Piknik etkinliğine emeği geçen, katılım gösteren herkese teşekkür eden Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu anlamda farkındalığı yaratmak, iç içe olmak bizim için çok önemli. Engelli Meclisimiz daha önce birçok sorun yaşadı, başkanı görevden alındı vs. O yüzden iki yıldır pek aktif çalışma imkanı yakalayamadılar. Yenilenen seçimlerin ardından yeniden faaliyetlerine başladı. Engelliler Haftasında engelli kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla, büyüklerimizle bir araya gelme isteği içinde olduk. Engelli Meclisimizin, Yönetim Kurulumuzun yoğun çalışması ile böyle bir organizasyonu hayata geçirdik. Buca Belediyesi ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attık. Yusuf Şiyar Kıran’ın da olimpiyat üçüncüsü olması, Buca’mız ve Türkiye adına çok büyük bir gurur. Böyle sporcuların ilçemizde yetişmesi, hele ki engellerini aşarak bu olimpiyatlarda başarı elde etmesi bizler için çok önemli. Onu da unutmadık. Umarım daha güzel etkinliklerde hep birlikte olmaya devam ederiz” dedi.

 

 

Kaynak: İlkses Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.