BÜYÜKKONUK BELEDİYE’SİNİN YENİ MECLİS ÜYELERİ İLK TOPLANTILARINI YAPTI

TURİZM/GEZİ/MACERA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2020 - 05:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1490+ kez okundu.
 

BÜYÜKKONUK BELEDİYE’SİNİN YENİ MECLİS ÜYELERİ İLK TOPLANTILARINI YAPTI

Büyükkonuk Belediyesinde 4 meclis üyesi, görevden çekilmiş sayılması sonrasında Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) yerlerine yeni üyeler atandı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 24 Haziran 2018 yılında yapılan seçimlerde, Gazimağusa'ya bağlı Büyükkonuk belediye meclis üyesi olan Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) Sultan Cihangir, Yeniden Doğuş Partisi'nden (YDP) Tuğba Demiryürek, Mehmet Bulduk, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden (CTP) Gülşah Demir’in belediye meclis üyelikleri KKTC Belediyeler Yasası’nın 42. Maddesine istinaden belediye meclis üyeliğinden çekilmiş sayıldı. KKTC Belediyeler Yasası’nın 42. Maddesi “Meclis üyelerinin, Meclis toplantılarına özürsüz olarak, birbirini izleyen üç toplantıya veya bir yılda toplam altı toplantıya katılmamaları halinde, çekilmiş sayılır. Büyükkonuk Belediyesinde yaşanan bu olayı, KKTC YSK Resmi Gazete’de 5 numaralı duyurusuna yayımlayarak 24 Haziran 2018’de Büyükkonuk Belediye Meclisi üyeliğine hak kazanan ismi geçen 4 Belediye meclis üyelerinin üyeliklerini duyurdu. YSK 4 Belediye meclis üyesinin Belediye meclis üyeliklerinin düşürülme duyurusunun ardından 6 numaralı duyurusu ile UBP’den Sultan Cihangir’den boşalan meclis üyeliğine, kendi Partisi içinde yapılan seçim de en fazla oyu alan Emrah Öztürk'ün YDP’den Tuğba Demiryürek ve Mehmet Bulduk'tan boşalan meclis üyeliklerine, yine kendi partisi içinde yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Adem Yel ve İsmail Sönmez'in; CTP’den Gülşah Demir'den boşalan meclis üyeliğine ise Ayşe Kubilay'ın seçilmiş olduklarını ilan etti. Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu Yüksek Seçim Kurulunun 6 numaralı duyurusu ile Belediye meclis üyeliği hakkı kazanan yeni ve eski meclis üyeleri ile bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu yeni ve eski meclis üyeleri ile gerçekleştirilen ilk toplantıda   Büyükkonuk belediyesinin biran önce ekonomik anlamda ve daha iyi bir hizmet verebilme adına görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Sennaroğlu “Eski ve yeni meclis üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda tarafsızlık ve açık görüşlülük çerçevesinde yenilikçi fikirler, alınan ortak kararlarımızın köyümüzü ve belde köylerimizi daha da ileri adımlar atmaya yönlendireceği inancındayım” dedi Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu  “Belediyemizin geçirdiği bu buhranlı süreçte yanımızda olan, destek veren, eskisinden daha güçlü olacağına bizimle birlikte inanan, bizlerden güvenini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve belde halkına, belediyemizin kalkınması için emeğini esirgemeyen meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum.” İfadelerini kullandı.
Büyükkonuk Belediyesinde 4 meclis üyesi, görevden çekilmiş sayılması sonrasında Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) yerlerine yeni üyeler atandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 24 Haziran 2018 yılında yapılan seçimlerde, Gazimağusa'ya bağlı Büyükkonuk belediye meclis üyesi olan Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) Sultan Cihangir, Yeniden Doğuş Partisi'nden (YDP) Tuğba Demiryürek, Mehmet Bulduk, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden (CTP) Gülşah Demir’in belediye meclis üyelikleri KKTC Belediyeler Yasası’nın 42. Maddesine istinaden belediye meclis üyeliğinden çekilmiş sayıldı.

KKTC Belediyeler Yasası’nın 42. Maddesi “Meclis üyelerinin, Meclis toplantılarına özürsüz olarak, birbirini izleyen üç toplantıya veya bir yılda toplam altı toplantıya katılmamaları halinde, çekilmiş sayılır.

Büyükkonuk Belediyesinde yaşanan bu olayı, KKTC YSK Resmi Gazete’de 5 numaralı duyurusuna yayımlayarak 24 Haziran 2018’de Büyükkonuk Belediye Meclisi üyeliğine hak kazanan ismi geçen 4 Belediye meclis üyelerinin üyeliklerini duyurdu. YSK 4 Belediye meclis üyesinin Belediye meclis üyeliklerinin düşürülme duyurusunun ardından 6 numaralı duyurusu ile UBP’den Sultan Cihangir’den boşalan meclis üyeliğine, kendi Partisi içinde yapılan seçim de en fazla oyu alan Emrah Öztürk'ün YDP’den Tuğba Demiryürek ve Mehmet Bulduk'tan boşalan meclis üyeliklerine, yine kendi partisi içinde yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Adem Yel ve İsmail Sönmez'in; CTP’den Gülşah Demir'den boşalan meclis üyeliğine ise Ayşe Kubilay'ın seçilmiş olduklarını ilan etti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu Yüksek Seçim Kurulunun 6 numaralı duyurusu ile Belediye meclis üyeliği hakkı kazanan yeni ve eski meclis üyeleri ile bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu yeni ve eski meclis üyeleri ile gerçekleştirilen ilk toplantıda   Büyükkonuk belediyesinin biran önce ekonomik anlamda ve daha iyi bir hizmet verebilme adına görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Sennaroğlu “Eski ve yeni meclis üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda tarafsızlık ve açık görüşlülük çerçevesinde yenilikçi fikirler, alınan ortak kararlarımızın köyümüzü ve belde köylerimizi daha da ileri adımlar atmaya yönlendireceği inancındayım” dedi

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu  “Belediyemizin geçirdiği bu buhranlı süreçte yanımızda olan, destek veren, eskisinden daha güçlü olacağına bizimle birlikte inanan, bizlerden güvenini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve belde halkına, belediyemizin kalkınması için emeğini esirgemeyen meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.