Çalışmalar tamam: Gençlerin kulağı açıklamada!

GÜNDEM/GÜNCEL 16.07.2022 - 18:01, Güncelleme: 16.07.2022 - 18:01 2555+ kez okundu.
 

Çalışmalar tamam: Gençlerin kulağı açıklamada!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KYK borçları ile ilgili çalışmaları tamamladı.
KYK faizleri enflasyon oranının ÜFE kısmı üzerinden hesaplanırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan öğrenciler KYK kredi borç faizlerinin silinmesini istiyor. Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi;  " İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok." ifadelerini kullandı.    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan KYK borcu açıklaması: "351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle.  Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak. 18 Temmuzda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor. ​
Hazine ve Maliye Bakanlığı KYK borçları ile ilgili çalışmaları tamamladı.

KYK faizleri enflasyon oranının ÜFE kısmı üzerinden hesaplanırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan öğrenciler KYK kredi borç faizlerinin silinmesini istiyor. Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi;

 " İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok." ifadelerini kullandı. 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan KYK borcu açıklaması:

"351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. 

Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık.

Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak.

18 Temmuzda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.