ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR PARALARI UYGULANIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.05.2020 - 04:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2035+ kez okundu.
 

ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR PARALARI UYGULANIYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarına ve boş arazilere gelişigüzel moloz döken kişilere 20 bin liraya kadar para cezası uygulanıyor.
Daha temiz ve yaşanılabilir bir Nevşehir için çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, günlük rutin olarak gerçekleştirdiği temizlik faaliyetlerinin yanı sıra çevre temizliği konusunda hayata geçirdiği projelerle de farkındalık yaratmaya çalışıyor. Başlatılan temizlik kampanyaları ile birlikte il merkezindeki yol kenarlarına ve boş arazilere atılan molozları yoğun bir mesai harcayarak iş makinaları yardımı ile kaldıran belediye ekipleri, alınan tüm tedbirlere karşın zaman zaman rastlanan kaçak dökümlere karşıda ciddi cezalar uyguluyor.  Nevşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; belediye tarafından hafriyat döküm alanı olarak belirlenen Karayolları Asfalt Plenti yakınlarındaki ve Fen İşleri Müdürlüğü garajı arkasındaki alanlar dışındaki bölgelere moloz dökümünün yasaklandığı hatırlatıldı. Yol kenarlarına ve boş arazilere rastgele moloz ve çöp bırakan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesi gereğince en üst sınır olan 12 bin 132 lira, şirketlere ise 20 bin 237 lira para cezası uygulanacağı, moloz sahibi şirketlere ise 16 bin 510 lira para cezası uygulanacağını belirten belediye yetkilileri, söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masrafında kişi ve şirketlerden ayrıca tahsil edileceğini bildirdi. Çevre kirliliğine asla müsaade edilmeyeceğini belirten belediye yetkilileri, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek moloz döken kişileri Nevşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı merkezi ile 0537 850 50 50 numaralı WhatsApp iletişim hattına bildirmelerini istedi.
Nevşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarına ve boş arazilere gelişigüzel moloz döken kişilere 20 bin liraya kadar para cezası uygulanıyor.

Daha temiz ve yaşanılabilir bir Nevşehir için çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, günlük rutin olarak gerçekleştirdiği temizlik faaliyetlerinin yanı sıra çevre temizliği konusunda hayata geçirdiği projelerle de farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Başlatılan temizlik kampanyaları ile birlikte il merkezindeki yol kenarlarına ve boş arazilere atılan molozları yoğun bir mesai harcayarak iş makinaları yardımı ile kaldıran belediye ekipleri, alınan tüm tedbirlere karşın zaman zaman rastlanan kaçak dökümlere karşıda ciddi cezalar uyguluyor.

 Nevşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; belediye tarafından hafriyat döküm alanı olarak belirlenen Karayolları Asfalt Plenti yakınlarındaki ve Fen İşleri Müdürlüğü garajı arkasındaki alanlar dışındaki bölgelere moloz dökümünün yasaklandığı hatırlatıldı.

Yol kenarlarına ve boş arazilere rastgele moloz ve çöp bırakan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesi gereğince en üst sınır olan 12 bin 132 lira, şirketlere ise 20 bin 237 lira para cezası uygulanacağı, moloz sahibi şirketlere ise 16 bin 510 lira para cezası uygulanacağını belirten belediye yetkilileri, söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masrafında kişi ve şirketlerden ayrıca tahsil edileceğini bildirdi.

Çevre kirliliğine asla müsaade edilmeyeceğini belirten belediye yetkilileri, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek moloz döken kişileri Nevşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı merkezi ile 0537 850 50 50 numaralı WhatsApp iletişim hattına bildirmelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.