CHP İzmir'de adaylık düğümü çözülüyor mu?

SİYASET/POLİTİKA 29.01.2024 - 10:13, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:13 773+ kez okundu.
 

CHP İzmir'de adaylık düğümü çözülüyor mu?

CHP İzmir bünyesindeki adaylık meselesi, bugünkü kritik Parti Meclisi toplantısıyla çözüme kavuşuyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın isimleri ön plana çıkarken, parti içi dinamikler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tercihleri de dikkat çekici bir hal alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), İzmir'de süregelen aday belirleme sürecini sonlandırmak üzere bugün bir araya geliyor. Parti içerisinde büyük bir merakla beklenen toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bazı önemli ilçeler için adayların kim olacağını netleştirecek. Bu süreçte Cemil Tugay isminin öne çıktı. Parti Meclisi'nin özel gündemle toplanacak olması, İzmir'deki adaylık krizinin çözümüne yönelik ciddi bir adım olarak görülüyor. Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ı istediği yönündeki iddialar, parti kulislerinde yoğun tartışmalara neden oldu. Tugay'ın adaylığı, bazı parti üyeleri tarafından desteklenirken, diğerleri tarafından eleştirilere maruz kaldı. Ekrem İmamoğlu'nun Tercihi Ne Yönde? Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer'i desteklediğine dair sürpriz iddialar gündeme gelse de ikilinin daha önceki görüşmelerinden olumlu bir durumun oluşmaması nedeniyle Cemil Tugay’ın aday olarak açıklanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. İmamoğlu'nun tercihinin, özellikle İstanbul ve İzmir'deki stratejik ilçelerde aday gösterilecek isimler üzerinde önemli bir etkisi olabileceği konuşuluyor. İzmir İlçelerinde Sürpriz Gelişmeler İzmir ilçeleriyle ilgili olarak da bazı sürpriz iddialar ortaya atıldı. Buğra Gökçe'nin Bayraklı'dan, Filiz Ceritoğlu Sengel'in ise Konak'tan aday gösterilebileceği yönündeki spekülasyonlar, İzmir siyasetinde yeni bir dönemin habercisi oldu. 1 Şubat'ta Kalmayabilir CHP'nin 1 Şubat'ta yapılacak olan ikinci Parti Meclisi toplantısında, Edirne, Çankaya, Kadıköy gibi kritik ilçeler başta olmak üzere, merakla beklenen diğer adayların da açıklanması bekleniyor. Özellikle Çankaya ve Kadıköy'de mevcut başkanların değişeceğine yönelik güçlü beklentiler mevcut. Çankaya için Hüseyin Can Güner'in adının öne çıkması, parti içindeki stratejik düşünceleri de gözler önüne seriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklanmasının ise 1 Şubat’tan önce olabileceği kulislerde dolaşan bilgiler arasında.
CHP İzmir bünyesindeki adaylık meselesi, bugünkü kritik Parti Meclisi toplantısıyla çözüme kavuşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın isimleri ön plana çıkarken, parti içi dinamikler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tercihleri de dikkat çekici bir hal alıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), İzmir'de süregelen aday belirleme sürecini sonlandırmak üzere bugün bir araya geliyor. Parti içerisinde büyük bir merakla beklenen toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bazı önemli ilçeler için adayların kim olacağını netleştirecek. Bu süreçte Cemil Tugay isminin öne çıktı.

Parti Meclisi'nin özel gündemle toplanacak olması, İzmir'deki adaylık krizinin çözümüne yönelik ciddi bir adım olarak görülüyor. Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ı istediği yönündeki iddialar, parti kulislerinde yoğun tartışmalara neden oldu. Tugay'ın adaylığı, bazı parti üyeleri tarafından desteklenirken, diğerleri tarafından eleştirilere maruz kaldı.


Ekrem İmamoğlu'nun Tercihi Ne Yönde?
Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer'i desteklediğine dair sürpriz iddialar gündeme gelse de ikilinin daha önceki görüşmelerinden olumlu bir durumun oluşmaması nedeniyle Cemil Tugay’ın aday olarak açıklanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. İmamoğlu'nun tercihinin, özellikle İstanbul ve İzmir'deki stratejik ilçelerde aday gösterilecek isimler üzerinde önemli bir etkisi olabileceği konuşuluyor.


İzmir İlçelerinde Sürpriz Gelişmeler
İzmir ilçeleriyle ilgili olarak da bazı sürpriz iddialar ortaya atıldı. Buğra Gökçe'nin Bayraklı'dan, Filiz Ceritoğlu Sengel'in ise Konak'tan aday gösterilebileceği yönündeki spekülasyonlar, İzmir siyasetinde yeni bir dönemin habercisi oldu.

1 Şubat'ta Kalmayabilir
CHP'nin 1 Şubat'ta yapılacak olan ikinci Parti Meclisi toplantısında, Edirne, Çankaya, Kadıköy gibi kritik ilçeler başta olmak üzere, merakla beklenen diğer adayların da açıklanması bekleniyor. Özellikle Çankaya ve Kadıköy'de mevcut başkanların değişeceğine yönelik güçlü beklentiler mevcut. Çankaya için Hüseyin Can Güner'in adının öne çıkması, parti içindeki stratejik düşünceleri de gözler önüne seriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklanmasının ise 1 Şubat’tan önce olabileceği kulislerde dolaşan bilgiler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.