Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden kripto para hakkında flaş açıklama

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2021 - 11:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1909+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden kripto para hakkında flaş açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ ‘Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yönetmelikte kripto paralar, “Dağıtık defter teknolojisi ya da benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet ya da diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.” Yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılamayacak ve kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak. CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik çarpıtılmadan, iyi yorumlanmalı. Kripto para yasaklanmadı, kripto varlık kavramı tanımlandı ve kullanım esasları belirlendi. Çarpıtılan yorumların aksine belirlenen usul ve esaslar tamamen vatandaşımızı koruma amaçlıdır. Merkez Bankası, kripto paraların ödeme maksatlı kullanımını engelleyerek spekülatif hareketler sebebiyle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçti. Bugüne kadar Türkiye’den blokzincir konusunda 30'un üstünde patent başvurusu yapıldı. Türkiye, oyun ve elektronik ticarette olduğu gibi finansal teknoloji alanında da unicornlar çıkaracaktır.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ ‘Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikte kripto paralar, “Dağıtık defter teknolojisi ya da benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet ya da diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.”

Yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılamayacak ve kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik çarpıtılmadan, iyi yorumlanmalı.

Kripto para yasaklanmadı, kripto varlık kavramı tanımlandı ve kullanım esasları belirlendi.

Çarpıtılan yorumların aksine belirlenen usul ve esaslar tamamen vatandaşımızı koruma amaçlıdır. Merkez Bankası, kripto paraların ödeme maksatlı kullanımını engelleyerek spekülatif hareketler sebebiyle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçti.

Bugüne kadar Türkiye’den blokzincir konusunda 30'un üstünde patent başvurusu yapıldı. Türkiye, oyun ve elektronik ticarette olduğu gibi finansal teknoloji alanında da unicornlar çıkaracaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.