Egeli akademisyenlerin projesine, Avrupa’dan 700 bin Euro’luk hibe desteği
Egeli akademisyenlerin projesine, Avrupa’dan 700 bin Euro’luk hibe desteği
EGE ÜNİVERSİTESİ (EÜ) TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ÖZGÜR YENİEL İLE EKİBİNİN GELİŞTİRDİĞİ, KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA VE PELVİK ORGAN SARKMALARININ TEDAVİSİNDE YENİLİKÇİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİ SUNAN MEDİKAL BİR CİHAZ, 700 BİN EURO HİBE ALMAYA HAK KAZANDI.
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yeniel ile ekibinin geliştirdiği, kadınlarda idrar kaçırma ve pelvik organ sarkmalarının tedavisinde yenilikçi bir tedavi yöntemi sunan medikal bir cihaz, 700 bin Euro hibe almaya hak kazandı. Ekiple bir araya gelen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Üniversitemizin araştırma üniversitesi olması yolunda çok önemli katkıları olacak projede emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yeniel ile ekibi, her 10 kadından 1’inde görülen pelvik organ sarkması ve her 5 kadından 1’inde görülen idrar kaçırma sorunlarının cerrahi müdahale ile çözümünde kullanılan yenilikçi bir medikal ürün geliştirdi.
Ürünün seri üretimine başlanması amacıyla çalışmalarına hız veren Doç. Dr. Yeniel ile araştırma ekibi, Avrupa Komisyonu Horizon 2020 Framework Programme Faz 2 desteğine başvurdu. Eşik üstü proje olarak değerlendirilerek mülakata çağrılan ekip, bu aşamayı da başarıyla tamamlayarak 700 bin Euro hibe almaya hak kazandı.
Türkiye’de sağlık alanında desteklenen ilk projeyi geliştiren ekiple bir araya gelen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi olması yolunda söz konusu projenin büyük taşıdığını kaydeden Rektör Budak, “Değerli akademisyenlerimizin bu başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bir yandan yeni nesilleri geleceğe hazırlayan hocalarımız, diğer taraftan sağlık hizmetleri sunuyor, bununla da yetinmeyip ülkemize yenilikçi medikal ürünler kazandırıyorlar. Bu başarıda emeği olan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Maddi ve manevi desteklerimiz sürecek” dedi.
"Başarılı çalışmalara imza atacağız"
Geliştirdikleri ürünün seri üretime geçmesi açısından söz konusu desteğin büyük önem taşıdığını dile getiren Doç. Dr. Yeniel, “Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Ege Teknopark) bünyesinde kurduğumuz Soranus firmamızda çalışmalarımız sürüyor. 24 ay süreli projemiz 700 bin Euro hibe desteğine hak kazandı. Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu sağlık teknolojileri alanında rekabetçi ve yenilikçi bir ürün ortaya koyarak başarılı çalışmalara imza atacağız. Ekibimizde yer alan takım arkadaşlarım; Anatomi Anabilim Dalından Prof. Dr. Okan Bilge, Doç. Dr. Servet Çelik, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalından Doç. Dr. Mete Ergenoğlu ve Doktor Öğretim Görevlisi Gökay Özçeltik ile çok çalıştık. Daha büyük başarılara imza atmak azim ve kararlılığındayız. Soranus pelvik tabanın yenilikçi minimal invaziv çözümleri için Ar-Ge faaliyetlerine bütün gücümüzle devam ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarının Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın gösterdiği araştırma üniversitesi olma hedefine katkı sunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.