Elektrik ve doğal gaz zamları geri çekiliyor!

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2022 - 18:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2366+ kez okundu.
 

Elektrik ve doğal gaz zamları geri çekiliyor!

Meclis kulislerinde elektrik ve doğal gaz faturası konuşuluyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre vatandaşın dert yandığı elektrik ve doğal gaz faturasına yapılan zamlar geri alınacak.
2022 yılının ilk ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelen zam gündemden düşmüyor. 1 Ocak'ta doğal gaza yüzde 25, kademeli fatura dönemine geçilen elektrik fiyatlarına ise yüzde 50 - yüzde 125 arasında zam yapılmıştı. İlk ayda 150 kilovatı aşan vatandaşlara iki katı elektrik faturası geldi. Doğalgaz faturasının da iki katı gelmesiyle vatandaşlar ay sonu gelmeden kara kara düşünmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz ve elektrik zammı ile ilgili olarak "Mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı" sözlerini kullanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İhtiyaç olursa 150 kilovat kademeyi yükseltiriz" dedi. Ankara meclis kulislerinin son günlerde gündemine aldığı bu konu hakkında: Elektrik ve doğal gaza yapılan zamların geri alınması konuşuluyor. Sosyal medyada ise; bir kesim zamlar geri alınırsa, bu yapılan zamı hükümetin yaptığını ve tepkiden sonra geri alarak iyimser puan kasmaya çalıştıklarını konuşurken, diğer bir kesim ise; Yapılan zamların değişmeyeceğini düşünüyor ve zamlara isyanlarını dile getiriyor.  Neredeyse her gün her il ve ilçede zamlar ile ilgili protestolar yaşanmaya başladı. Bu duruma bir el atılacak mı merak konusu...
Meclis kulislerinde elektrik ve doğal gaz faturası konuşuluyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre vatandaşın dert yandığı elektrik ve doğal gaz faturasına yapılan zamlar geri alınacak.

2022 yılının ilk ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelen zam gündemden düşmüyor. 1 Ocak'ta doğal gaza yüzde 25, kademeli fatura dönemine geçilen elektrik fiyatlarına ise yüzde 50 - yüzde 125 arasında zam yapılmıştı. İlk ayda 150 kilovatı aşan vatandaşlara iki katı elektrik faturası geldi. Doğalgaz faturasının da iki katı gelmesiyle vatandaşlar ay sonu gelmeden kara kara düşünmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz ve elektrik zammı ile ilgili olarak "Mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı" sözlerini kullanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İhtiyaç olursa 150 kilovat kademeyi yükseltiriz" dedi.

Ankara meclis kulislerinin son günlerde gündemine aldığı bu konu hakkında: Elektrik ve doğal gaza yapılan zamların geri alınması konuşuluyor. Sosyal medyada ise; bir kesim zamlar geri alınırsa, bu yapılan zamı hükümetin yaptığını ve tepkiden sonra geri alarak iyimser puan kasmaya çalıştıklarını konuşurken, diğer bir kesim ise; Yapılan zamların değişmeyeceğini düşünüyor ve zamlara isyanlarını dile getiriyor. 

Neredeyse her gün her il ve ilçede zamlar ile ilgili protestolar yaşanmaya başladı. Bu duruma bir el atılacak mı merak konusu...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.