Endonezya Nasıl Müslüman Oldu?

DIŞ HABERLER/DÜNYA 26.05.2023 - 01:41, Güncelleme: 26.05.2023 - 01:41 3882+ kez okundu.
 

Endonezya Nasıl Müslüman Oldu?

Endonezya Nasıl Müslüman Oldu? Biliyorusunuz
Abdurrahman el Kadri, kendisi bir kumaş tüccarı olup iki kardeş Endonezya'ya kumaş satmaya gidiyorlar. Kendileri Arapça bilmediği için yanlarına bir Arapça bilen alıyorlar. Satışlar başlıyor bir gün bu iki kardeş bir yere gidiyorlar ve gelince satılan kumaşa bakıyorlar birde paraya . Para fazla satıcıya soruyorlar kaça sattın. Şunu 10 lira , şunu 15 , şunu 20 deyince 20 liraya sattığı kumaşı iki katına sattığını görünce evladım herkese haber ver fazlaya satılan kumaşı kim aldı ise parası iade edilecek bu haber halkın çok hoşuna gidiyor ve oranın idarecisi olayı duyuyor. Tüccarı çağırıyor niye böyle bir şey yaptın deyince efendim biz Müslümanız bizde insanları kandırmak pahalıya satmak haramdır deyince oranın idarecisi olan Kral ve halkın hepsi bu dürüstlük karşısında 8. Yüzyılda Endonezya halkı Müslüman oluyor bugün İslam aleminin en büyük ülkesi iki dürüst tüccar sayesinde Müslüman oluyor.   Ahmet ALTAN
Endonezya Nasıl Müslüman Oldu? Biliyorusunuz
Abdurrahman el Kadri, kendisi bir kumaş tüccarı olup iki kardeş Endonezya'ya kumaş satmaya gidiyorlar. Kendileri Arapça bilmediği için yanlarına bir Arapça bilen alıyorlar. Satışlar başlıyor bir gün bu iki kardeş bir yere gidiyorlar ve gelince satılan kumaşa bakıyorlar birde paraya . Para fazla satıcıya soruyorlar kaça sattın. Şunu 10 lira , şunu 15 , şunu 20 deyince 20 liraya sattığı kumaşı iki katına sattığını görünce evladım herkese haber ver fazlaya satılan kumaşı kim aldı ise parası iade edilecek bu haber halkın çok hoşuna gidiyor ve oranın idarecisi olayı duyuyor. Tüccarı çağırıyor niye böyle bir şey yaptın deyince efendim biz Müslümanız bizde insanları kandırmak pahalıya satmak haramdır deyince oranın idarecisi olan Kral ve halkın hepsi bu dürüstlük karşısında 8. Yüzyılda Endonezya halkı Müslüman oluyor bugün İslam aleminin en büyük ülkesi iki dürüst tüccar sayesinde Müslüman oluyor.

 

Ahmet ALTAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.