ERDEMLİ GENÇLİK SEMİNERİ HASBAHÇE’DE
ERDEMLİ GENÇLİK SEMİNERİ HASBAHÇE’DE
Fehmi Demirbağ’ın büyük bir özveri ve istekle gerçekleştirdiği Erdemli Gençlik Seminerlerinin bir ayağı da Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda öğrencilerin ilgili katılımıyla gerçekleşti.
Seminer okul müdürü Mehmet Salih Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Okul müdürü, hem değerli konuşmacı Fehmi Demirbağ’a hem de Seminere katılan Kağıthane Belediyesi Kültür İşleri müdürü Önder Benzeş’e teşekkür ett. Yıldız, bu seminerin somut ayağının Kağıthane Belediyesi Kültür müdürlüğü ile işbirliği içinde, okullarında Fehmi Demirbağ’ın yönetiminde Çizgi Roman Okulu Projelerinin desteklenmesi gerekirse bu konuda ortak proje yürütebilecekleri talebiyle konuşmasını bitirdi. Kültür Müdürü Önder Benzeş de konuşmalarında bu konuda destek verebileceklerini ve ortak proje yürütebileceklerini belirterek böyle bir çalışma başlattıkları için okul müdürüne teşekkür etti.
Fehmi Demirbağ, eğitimci, yazar ve bir çizgi roman hocası olrak çocukların hem eğlendiği hem de farkındalıklar kazandığı bir ortam yaratıyor.
Erdemli Gençlik Seminerleri gençlerin düşünen ve sorgulayan bir birey olmasının önündeki engellerin kaldırılmasında nefsimizi yenmenin yöntemleri, manevi ve milli değerlerine sahip çıkan nesiller için yola ışık tutuyor. Seminerde çocukların aktif olarak katılımı, Fehmi Demirbağ’ın eğlenceli üslubuyla gerçekleşince çocukların heyecanı ve merakı yüksek seviyedeydi.
Gençleri Meryem El-Usturlabi ‘den El-Cezeri’ye İbn-i Haldun’a Altın Çağ’ın isimleri ile tanıştırırken seçilen yöntem, her yaştan insanın ilgiyle dinleyip feyz alabileceği bir seminerin başlangıç noktasıydı.
Erdemli Gençlik Seminerlerinin hedefleri doğrultusunda Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tefekkür eden, sorgulayan ve bilgiyi başkalarıyla paylaşmayı kendine ilke edinen bir bilim kurulu kurulması ortaya çıktı. Öğrencilein geçmişin ve geleceğin köprüsünü kurarken sorgulamaları ve bu sorgulamayı yaparken manevi ve milli geçmişimizi harmanlamayı ilke edinen kulüplerin kurularak hayata geçirilmesi tavsiyesi öğrencilerde büyük bir katılıma sebep oldu.
Gençlerin kültürel yozlaşmadan korunması için bize insanın dünyadaki yerini hatırlatan ayet-i kerimeleri hatırlamaları tavsiye edildi. Altın Çağ’ı anlamaya ve öğrenmeye çalışırken de dijitalleşen çağın kendi değer yargılarımızla nasıl yakalayacağımız üzerine orijinal fikirler üretildi.
Fehmi Demirbağ’ın gençlere önerilerini ;
Okumak ve okuduklarını özetlemek,
Manevi ve milli değerlerine sahip çıkmak,
Bilgiyi sorgulamak,
Zamanı etkili değerlendirmek,
Doğru soruları sormak,
Üretmek ,
Özrü ,teşekkürü ve lütfen demeyi unutmamak… şeklinde sıralayabiliz.
Bu tavsiyeler doğrultusunda Genç Bilim Kurulu çatısı altında edebiyat, iyilik, fikir kulüpleri kurulması kararlaştırıldı.
Nihayetinde Alâk Suresi’nin emretttiği üzere ilerleyen , okuyan; Asr Suresi’nde buyrulduğu üzere Hâk yoldan ayrılmayan bir nesil geleceğin inşasında rol almalıdır. Düsturu şükür, sabır, tefekkür olan bir nesil hepimizin hayali.
Allah, gençlere, onların diliyle yaklaşan ve geleceği manevi değerleriyle yaratan insanların sayısını artırsın.. Seminer, Fehmi Demirbağ’ın okul müdürü Mehmet Salih Yıldız’a teşekkürü, seminere aktif katılan öğretmen, öğrenci ve görevlilere hediye takdimleri, kitap imza töreni ve helalleşme ile sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.