HDP'li Oya Ersoy kandil gecesi TBMM'de İslam'a ve Osmanlı'ya hakaret!

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2022 - 11:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1976+ kez okundu.
 

HDP'li Oya Ersoy kandil gecesi TBMM'de İslam'a ve Osmanlı'ya hakaret!

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinine yönelik sözleri tartışmaya neden oldu. Meclis'te tansiyon bir anda yükseldi. HDP'li vekilin skandal açıklamalarına AK Parti'li vekiller sert şekilde tepki gösterdi.
Oya Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinini ve Müslümanları hedef aldı. Oya Ersoy, eğitim sistemini eleştirirken, "Bugün karşı karşıya kaldığımız yıkım 500 yıl önceki Osmanlı'nın yönetim biçimini ve 1500 yıl önceki dinin toplum ilişkilerini, 2 bin 500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir." sözlerini sarf etti. Ersoy, "Size neden gerici diyorlar biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden patlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz." ifadelerini kullandı. "DİNE VE İNANÇLARA HAKARET EDİYOR" AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Oya Ersoy'un tepki çeken sözleri üzerine, "Dine hakaret ediyor, inançlara hakaret ediyor. Temiz dil kullansın, saldırmasın. Temiz dil kullansın, insanların inançlarıyla oynamasın! İnsanların inançlarıyla oynamasın! Sen kabul etmeyebilirsin, inanmayabilirsin ama hakaret edemezsin." ifadelerini kullandı.   AK PARTİLİ ŞAHİN: "YAZIKLAR OLSUN" Skandal sonrası AK Parti'li milletvekilleri Ersoy'a sert şekilde tepki gösterdi. AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, "Bu mübarek günde İslam'a hakaret edemezsiniz, yazıklar olsun sana. Bu gece Regaip Kandili, yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.   "TERÖRİSTLERİN ÖLDÜRDÜĞÜ ÖĞRETMENLERDEN BAHSET" Kendisine yöneltilen tepkilere aldırmadan konuşmasına devam eden Ersoy, "Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal haklarını artıracak, toplumsal itibarını yeniden kazandıracak adımlar da yok." derken, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de "Teröristlerin öldürdüğü öğretmenlerden bahset." ifadeleriyle tepki gösterdi.    
HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinine yönelik sözleri tartışmaya neden oldu. Meclis'te tansiyon bir anda yükseldi. HDP'li vekilin skandal açıklamalarına AK Parti'li vekiller sert şekilde tepki gösterdi.

Oya Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinini ve Müslümanları hedef aldı.

Oya Ersoy, eğitim sistemini eleştirirken, "Bugün karşı karşıya kaldığımız yıkım 500 yıl önceki Osmanlı'nın yönetim biçimini ve 1500 yıl önceki dinin toplum ilişkilerini, 2 bin 500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir." sözlerini sarf etti.

Ersoy, "Size neden gerici diyorlar biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden patlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz." ifadelerini kullandı.



"DİNE VE İNANÇLARA HAKARET EDİYOR"

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Oya Ersoy'un tepki çeken sözleri üzerine, "Dine hakaret ediyor, inançlara hakaret ediyor. Temiz dil kullansın, saldırmasın. Temiz dil kullansın, insanların inançlarıyla oynamasın! İnsanların inançlarıyla oynamasın! Sen kabul etmeyebilirsin, inanmayabilirsin ama hakaret edemezsin." ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİLİ ŞAHİN: "YAZIKLAR OLSUN"

Skandal sonrası AK Parti'li milletvekilleri Ersoy'a sert şekilde tepki gösterdi.
AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, "Bu mübarek günde İslam'a hakaret edemezsiniz, yazıklar olsun sana. Bu gece Regaip Kandili, yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

 

"TERÖRİSTLERİN ÖLDÜRDÜĞÜ ÖĞRETMENLERDEN BAHSET"

Kendisine yöneltilen tepkilere aldırmadan konuşmasına devam eden Ersoy, "Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal haklarını artıracak, toplumsal itibarını yeniden kazandıracak adımlar da yok." derken, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de "Teröristlerin öldürdüğü öğretmenlerden bahset." ifadeleriyle tepki gösterdi.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.