İbrahim Beşinci: Bizim tek gayemiz Allah rızasını kazanabilmektir

BAKIŞ 13.09.2023 - 09:20, Güncelleme: 25.12.2023 - 21:31 3470+ kez okundu.
 

İbrahim Beşinci: Bizim tek gayemiz Allah rızasını kazanabilmektir

Tügva ( Türkiye Gençlik Vakfı) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Vav TV'de Millet Kıraathanesi programına katıldı.
Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Millet Kıraathanesi programında, "Tügva gençler için neyi ifade ediyor?" sorularına yanıt verdi. Programda İzmir'e yeni atanan il temsilcisi Yiğit Aslanata'yı örnek olarak gösteren Beşinci, şunları anlattı:  "Aslında sivil toplum kuruluşları,vakıf kültürü, adanmışlığa dayanan saygın bir duruştur. Daha öncede söylemiştim entellektüel bir tavır bu, aslında biz bu konuya kaç tane gencimizi kazandık gözüyle bakıyoruz. Tabii ki üyelerimiz arasında doktor olanlar var, mühendis olanlar var, dergiler çıkartanlar var. Dergiler çıkartıyoruz gençlerimiz burada yazıyorlar çiziyorlar şu an, ama bizim temeldeki gayemizin iyi anlaşılması lazım, gayemiz hiçbir karşılık beklemeden, ülkesine verebilen, hizmet edebilen, ailesine verebilen gençşer yetiştirmektir. Daha önemlisi gençleri de bu noktada bilinçlendirmektir, ülkesi için karşılıksız hizmet edebilen gençlerin sayısını arttırmaktır, dolayısıyla buna bir örnek vereyim size; İzmir'de Buca ilçesinde yıllar önce teşkilatta yönetimde görev alan bir kardeşimiz, şu anda İzmir İl temsilcimiz oldu, bizim İzmir'de il başkanımız oldu ve hedefimiz bunu ortaokul öğrencilerinde yaşamak yani ortaokuldan girmiş olsun ve vakıf çalışmalarında o kadar var olsun ki bulunduğu ilin de ileride başkanı olsun, bu bizim için çok büyük bir gurur tablosudur. Mesela ben o kardeşimizin eski fotoğrafını gördüğümde, inanın çok duygulandım. Çünkü henüz daha lise çağında bu çalışmaların içerisinde ve bu çalışmaların içerisine girerken de sadece Allah rızası var. Yıllar önce bulunduğun şehrin ilçesinde yönetimine giriyorsun, yıllar sonra burada il başkanı olarak görev yapıyorsun,bizim için gerçekten de büyük bir gurur tablosudur. Tabii bu işlerde var olmak da bazen zor oluyor, arkadaşlarımıza bazen konuşuyoruz çünkü gecenizi gündüzü veriyorsunuz ne için karşılıksız, sadece Allah'ın rızasını kazanmak için, hep bunu söyleriz  bizim gösterişimizde ,düşüncemizde,fikrimizde hep Allah rızası içindir."        
Tügva ( Türkiye Gençlik Vakfı) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Vav TV'de Millet Kıraathanesi programına katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Millet Kıraathanesi programında, " Tügva gençler için neyi ifade ediyor?" sorularına yanıt verdi.

Programda İzmir'e yeni atanan il temsilcisi Yiğit Aslanata'yı örnek olarak gösteren Beşinci, şunları anlattı:  "Aslında sivil toplum kuruluşları,vakıf kültürü, adanmışlığa dayanan saygın bir duruştur.

Daha öncede söylemiştim entellektüel bir tavır bu, aslında biz bu konuya kaç tane gencimizi kazandık gözüyle bakıyoruz.

Tabii ki üyelerimiz arasında doktor olanlar var, mühendis olanlar var, dergiler çıkartanlar var. Dergiler çıkartıyoruz gençlerimiz burada yazıyorlar çiziyorlar şu an, ama bizim temeldeki gayemizin iyi anlaşılması lazım, gayemiz hiçbir karşılık beklemeden, ülkesine verebilen, hizmet edebilen, ailesine verebilen gençşer yetiştirmektir. Daha önemlisi gençleri de bu noktada bilinçlendirmektir, ülkesi için karşılıksız hizmet edebilen gençlerin sayısını arttırmaktır, dolayısıyla buna bir örnek vereyim size; İzmir'de Buca ilçesinde yıllar önce teşkilatta yönetimde görev alan bir kardeşimiz, şu anda İzmir İl temsilcimiz oldu, bizim İzmir'de il başkanımız oldu ve hedefimiz bunu ortaokul öğrencilerinde yaşamak yani ortaokuldan girmiş olsun ve vakıf çalışmalarında o kadar var olsun ki bulunduğu ilin de ileride başkanı olsun, bu bizim için çok büyük bir gurur tablosudur.

Mesela ben o kardeşimizin eski fotoğrafını gördüğümde, inanın çok duygulandım.

Çünkü henüz daha lise çağında bu çalışmaların içerisinde ve bu çalışmaların içerisine girerken de sadece Allah rızası var.

Yıllar önce bulunduğun şehrin ilçesinde yönetimine giriyorsun, yıllar sonra burada il başkanı olarak görev yapıyorsun,bizim için gerçekten de büyük bir gurur tablosudur.

Tabii bu işlerde var olmak da bazen zor oluyor, arkadaşlarımıza bazen konuşuyoruz çünkü gecenizi gündüzü veriyorsunuz ne için karşılıksız, sadece Allah'ın rızasını kazanmak için, hep bunu söyleriz  bizim gösterişimizde ,düşüncemizde,fikrimizde hep Allah rızası içindir."

 

 

 

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.