İçişleri Bakanlığı duyurdu: 6 belediyeye gri pasaport soruşturması

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2021 - 15:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2815+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 6 belediyeye gri pasaport soruşturması

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya seminer için gönderilen 45 kişiden 43' geri dönmemesiyle gri pasaport skandalı büyüyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 12 Mart'tarihinde başlatılan soruşturmanın genişletildiği ve 6 belediyeye soruşturma başlatıldı.
Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik 12 Mart' tarihinde başlatılan soruşturmanın genişletildiğini açıklayan Bakanlık, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu Korgan belediyeleri için harekete geçti. Gri pasaport skandalı giderek büyüyor! İçişleri Bakanlığı 6 belediye için soruşturma başlattı İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması ise şöyle: "Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor. Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince 'dans (folklor) gösterisi', 'kültür turu', 'gençlik programları' adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla alakalı Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır." ALMANYA DA HAREKETE GEÇTİ Malatya'da ortaya çıkan, Elazığ ve Ordu'ya sıçrayan gri pasaportla yurtdışına insan kaçırma skandalı uluslararası krize dönüştü. Almanya, Türkiye'de hizmete mahsus olarak konsolosluk görevlileri, resmi görevliler ile milli sporculara verilen ve vizesiz seyahati sağlayan gri pasaport ile alakalı soruşturma başlattı. HUKUKA AYKIRI BULUNURSA BÜTÜN PASAPORTLAR ŞÜPHELİ DURUMA DÜŞECEK Türkiye'den kısa zaman içerisinde hakkı olmayanlara nasıl gri pasaport verildiği ile alakalı Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla detaylı açıklama isteneceği öğrenildi. Uluslararası hukukun kamu eliyle ihlal edildiği sonucuna varılırsa, Türkiye kaynaklı bütün pasaportlar şüpheli duruma düşecek. 4 AYRI SUÇLAMA VAR 43 kişinin Malatya'dan Almanya'ya kaçırılmasında kilit rol oynayan Ersin Kilit ve şirketi Mega Kilit GmbH hakkında da Hannover Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kilit'e sahte evrak düzenlemek, evrakta sahtecilik, yabancılar kanununu ihlal ve uluslararası insan ticareti suçlamaları yöneltildi. Aşağı Saksonya ve Bavyera Eyaleti'nde de konu meclis gündemine taşındı. Sözcü'nün haberine göre Kilit'in sadece başka belediyelerle de işbirliği yaptığı, bunun için Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile görüştürme sözü verdiği ancak Onay'ın bundan herhangi bir bilgisinin olmadığı öğrenildi. NE OLMUŞTU? Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya seminere gönderdiği 45 kişiden sadece 2'sinin geri döndüğü iddia edilmişti. Elazığ'da benzer bir skandal yaşanmış ve Elazığ'ın Akçakiraz ilçe Belediyesi'nin Almanya'ya gönderdiği 48 kişiden sadece 3 kişi geri dönmüştü. İçişleri Bakanlığı konuyla alakalı soruşturma başlatmıştı.
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya seminer için gönderilen 45 kişiden 43' geri dönmemesiyle gri pasaport skandalı büyüyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 12 Mart'tarihinde başlatılan soruşturmanın genişletildiği ve 6 belediyeye soruşturma başlatıldı.

Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik 12 Mart' tarihinde başlatılan soruşturmanın genişletildiğini açıklayan Bakanlık, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu Korgan belediyeleri için harekete geçti.

Gri pasaport skandalı giderek büyüyor! İçişleri Bakanlığı 6 belediye için soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması ise şöyle:

"Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor.

Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince 'dans (folklor) gösterisi', 'kültür turu', 'gençlik programları' adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla alakalı Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır."

ALMANYA DA HAREKETE GEÇTİ

Malatya'da ortaya çıkan, Elazığ ve Ordu'ya sıçrayan gri pasaportla yurtdışına insan kaçırma skandalı uluslararası krize dönüştü.

Almanya, Türkiye'de hizmete mahsus olarak konsolosluk görevlileri, resmi görevliler ile milli sporculara verilen ve vizesiz seyahati sağlayan gri pasaport ile alakalı soruşturma başlattı.

HUKUKA AYKIRI BULUNURSA BÜTÜN PASAPORTLAR ŞÜPHELİ DURUMA DÜŞECEK

Türkiye'den kısa zaman içerisinde hakkı olmayanlara nasıl gri pasaport verildiği ile alakalı Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla detaylı açıklama isteneceği öğrenildi.

Uluslararası hukukun kamu eliyle ihlal edildiği sonucuna varılırsa, Türkiye kaynaklı bütün pasaportlar şüpheli duruma düşecek.

4 AYRI SUÇLAMA VAR

43 kişinin Malatya'dan Almanya'ya kaçırılmasında kilit rol oynayan Ersin Kilit ve şirketi Mega Kilit GmbH hakkında da Hannover Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Kilit'e sahte evrak düzenlemek, evrakta sahtecilik, yabancılar kanununu ihlal ve uluslararası insan ticareti suçlamaları yöneltildi.

Aşağı Saksonya ve Bavyera Eyaleti'nde de konu meclis gündemine taşındı. Sözcü'nün haberine göre Kilit'in sadece başka belediyelerle de işbirliği yaptığı, bunun için Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile görüştürme sözü verdiği ancak Onay'ın bundan herhangi bir bilgisinin olmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya seminere gönderdiği 45 kişiden sadece 2'sinin geri döndüğü iddia edilmişti. Elazığ'da benzer bir skandal yaşanmış ve Elazığ'ın Akçakiraz ilçe Belediyesi'nin Almanya'ya gönderdiği 48 kişiden sadece 3 kişi geri dönmüştü. İçişleri Bakanlığı konuyla alakalı soruşturma başlatmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.