Çeşme'de doğa cenneti arazi satışta!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2022 - 14:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2733+ kez okundu.
 

Çeşme'de doğa cenneti arazi satışta!

Çeşme, Paşalimanı koyunda “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” kapsamında olan doğa cenneti arazinin satışı için 20 Şubat 2022 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan ilana tepkiler çığ gibi büyüyor.
Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Çeşme İlçesi tarihi kent merkezi 2015 yılına kadar kaçak yapı ve işletmelerle işgal altındaydı. Tarihi yapıları görmek neredeyse mümkün değildi. Çoğu âtıl durumdaydı. Derneğimiz 2015 yılından itibaren bu konuda çok sayıda başvuruda bulunmuştur. Tarihi dokuyu ve silueti bozan yapılar, Kaçak bina, sundurma vs. eklentilerin temizlenmesi, kamusal alanlar yönetmeliğine ve 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa uygun hale getirilmesi konusunda çok sayıda dilekçe ile resmî kurumlara başvuru yaptık. Eski yönetim döneminde başlatılan ve günümüzde hız kazanan düzenlemeler sevindiricidir. Ancak kurulun onayladığı iddia edilen büfe inşaatları bildiğimiz kanunlara aykırı olmakla kalmıyor, UNESCO geçici listesine büyük gayretlerle sokulmuş kalemizin dünya kültür mirası kalıcı listesine girememesine neden olacaktır. Ayrıca yeşil alan olarak düzenleneceğini beklediğimiz alanda plaj işletmesi tasarlandığını anlıyoruz. Marina ağzında seyir emniyetini olumsuz etkileyecek bu planı da anlayamadık. Bir yanda yapılması gereken doğru adımları atarken diğer taraftan yürürlükteki mevzuata, ilgili kanunlara aykırı çalışmalarda ısrar ederek yanlışa düşmekte ısrar eden yönetimi aklıselime davet ediyoruz.” İfadeleri yer aldı. Arazinin satılmaması için imza kampanyası başlatıldı. Buraya tıklayın.
Çeşme, Paşalimanı koyunda “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” kapsamında olan doğa cenneti arazinin satışı için 20 Şubat 2022 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan ilana tepkiler çığ gibi büyüyor.

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Çeşme İlçesi tarihi kent merkezi 2015 yılına kadar kaçak yapı ve işletmelerle işgal altındaydı. Tarihi yapıları görmek neredeyse mümkün değildi. Çoğu âtıl durumdaydı. Derneğimiz 2015 yılından itibaren bu konuda çok sayıda başvuruda bulunmuştur. Tarihi dokuyu ve silueti bozan yapılar, Kaçak bina, sundurma vs. eklentilerin temizlenmesi, kamusal alanlar yönetmeliğine ve 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa uygun hale getirilmesi konusunda çok sayıda dilekçe ile resmî kurumlara başvuru yaptık. Eski yönetim döneminde başlatılan ve günümüzde hız kazanan düzenlemeler sevindiricidir.

Ancak kurulun onayladığı iddia edilen büfe inşaatları bildiğimiz kanunlara aykırı olmakla kalmıyor, UNESCO geçici listesine büyük gayretlerle sokulmuş kalemizin dünya kültür mirası kalıcı listesine girememesine neden olacaktır.

Ayrıca yeşil alan olarak düzenleneceğini beklediğimiz alanda plaj işletmesi tasarlandığını anlıyoruz. Marina ağzında seyir emniyetini olumsuz etkileyecek bu planı da anlayamadık. Bir yanda yapılması gereken doğru adımları atarken diğer taraftan yürürlükteki mevzuata, ilgili kanunlara aykırı çalışmalarda ısrar ederek yanlışa düşmekte ısrar eden yönetimi aklıselime davet ediyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Arazinin satılmaması için imza kampanyası başlatıldı. Buraya tıklayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.