Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü programı

SİYASET/POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2022 - 21:30, Güncelleme: 18.10.2022 - 18:39 1236+ kez okundu.
 

Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü programı

Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü programı
Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü düzenlenen programla kutlandı.Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının söylenmesiyle başladı. Iğdır Azerbaycan Kültür Evi Derneğinde yapılan programda bir konuşma yapan Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma Destekleme Derneği ile Iğdır Azerbaycan Kültür Evi Derneği başkanı Ziya Zakir Acar, Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki devlet olduğunu söyleyerek, “29 Ekim’de biz Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyoruz, 18 Ekim’de ise Azerbaycanlı kardeşlerimiz bağımsızlık günlerini kutluyor. Her iki ülke de geçtiğimiz yüzyılda çok sıkıntılar çekti, çok zahmetli günler geçirdi ama hamdolsun, bugün, Türkiye Avrupa’nın, Azerbaycan ise Güney Kafkasya’nın parlayan yıldızıdır” dedi.Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine önem verdiğine değinen Acar, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri dediğimizde aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü gelir: ’Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.’ Biz hep öyle bilmişizdir” dedi.
Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü programı
Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü düzenlenen programla kutlandı.
Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının söylenmesiyle başladı. Iğdır Azerbaycan Kültür Evi Derneğinde yapılan programda bir konuşma yapan Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma Destekleme Derneği ile Iğdır Azerbaycan Kültür Evi Derneği başkanı Ziya Zakir Acar, Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki devlet olduğunu söyleyerek, “29 Ekim’de biz Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyoruz, 18 Ekim’de ise Azerbaycanlı kardeşlerimiz bağımsızlık günlerini kutluyor. Her iki ülke de geçtiğimiz yüzyılda çok sıkıntılar çekti, çok zahmetli günler geçirdi ama hamdolsun, bugün, Türkiye Avrupa’nın, Azerbaycan ise Güney Kafkasya’nın parlayan yıldızıdır” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine önem verdiğine değinen Acar, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri dediğimizde aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü gelir: ’Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.’ Biz hep öyle bilmişizdir” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.