İZSU'dan kaçak yapılaşmaya geçit yok!

EGE HABERLERİ 09.08.2023 - 11:32, Güncelleme: 09.08.2023 - 11:32 3577+ kez okundu.
 

İZSU'dan kaçak yapılaşmaya geçit yok!

İZSU Genel Müdürlüğü su havzalarındaki kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sürdürüyor.
Habergündemim - İzmir’in en önemli içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı’nda havza koruma çalışmaları büyük bir titizlikle sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü bu kapsamda, havza alanındaki kaçak yapılaşma faaliyetlerine göz yummuyor. İZSU, Tahtalı Barajı’nın kısa mesafeli koruma alanı içinde bulunan ve yapı yasağı olan alandaki kaçak yapıların yıkımı için harekete geçti. Hobi bahçesi niteliğindeki 16 kaçak yapının yıkımına başlandı. Havza alanlarındaki kaçak yapılaşmayla mücadele, su kaynaklarının kirlenmesine neden olabilecek her türlü kirletici unsurun ortadan kaldırılması bakımından büyük önem taşıyor. Havza Yıkım Yönetmeliği çerçevesinde hareket eden İZSU Genel Müdürlüğü bünyesindeki İmar Denetim Ekibi’nin kaçak yapıları tespit etmesiyle başlayan süreç gerekli yasal adımların atılmasıyla devam ediyor. Belli koşullarda yapılaşma izni olan orta ve uzun mesafeli koruma alanındaki yapılar, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre yapı ruhsatı alabilecek yeterlilikte olduğu takdirde yapı ruhsatı veriliyor. Yapıların yapı ruhsatı alma koşullarını sağlamadığı durumlarda ise 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yıkılması için ilçe belediyelerine bildiriliyor. İZSU Genel Müdürlüğü, havza koruma çalışmaları kapsamında, bugüne dek 818 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.
İZSU Genel Müdürlüğü su havzalarındaki kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sürdürüyor.

Habergündemim -

İzmir’in en önemli içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı’nda havza koruma çalışmaları büyük bir titizlikle sürüyor. SU " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">İZ SU Genel Müdürlüğü bu kapsamda, havza alanındaki kaçak yapılaşma faaliyetlerine göz yummuyor. İZSU, Tahtalı Barajı’nın kısa mesafeli koruma alanı içinde bulunan ve yapı yasağı olan alandaki kaçak yapıların yıkımı için harekete geçti. Hobi bahçesi niteliğindeki 16 kaçak yapının yıkımına başlandı. Havza alanlarındaki kaçak yapılaşmayla mücadele, su kaynaklarının kirlenmesine neden olabilecek her türlü kirletici unsurun ortadan kaldırılması bakımından büyük önem taşıyor.

Havza Yıkım Yönetmeliği çerçevesinde hareket eden SU " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">İZ SU Genel Müdürlüğü bünyesindeki İmar Denetim Ekibi’nin kaçak yapıları tespit etmesiyle başlayan süreç gerekli yasal adımların atılmasıyla devam ediyor.

Belli koşullarda yapılaşma izni olan orta ve uzun mesafeli koruma alanındaki yapılar, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre yapı ruhsatı alabilecek yeterlilikte olduğu takdirde yapı ruhsatı veriliyor. Yapıların yapı ruhsatı alma koşullarını sağlamadığı durumlarda ise 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yıkılması için ilçe belediyelerine bildiriliyor.

SU " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">İZ SU Genel Müdürlüğü, havza koruma çalışmaları kapsamında, bugüne dek 818 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.