İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti

GÜNDEM/GÜNCEL 18.09.2023 - 21:19, Güncelleme: 19.09.2023 - 00:00 1678+ kez okundu.
 

İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti

Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir'in Dikili ilçesinde üreticilerle buluşmaya devam ediyor .Bamya üreticilerini ziyaret eden Özmenay sorun ve sıkıntıları yerinde tesbit etti .
Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti. Özmenay'a dert yanan bir çiftçi, "Fiyatlar uçuyor. Biz bunu tırnak tırnak bir kiloya getiriyoruz ama domateste aynı fiyata denk geliyor. Su çok pahalı, elektrik çok pahalı. Tarlalar pahalı kiralayamıyorsun. E sürümü var, mazot aldı başını gidiyor. Sabah beşte kalkıp bire kadar topluyorsun. Bir gün aksattın mı gitti o bamya" diye yakındı. Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti. Özmenay'a dert yanan bir çiftçi, "Fiyatlar uçuyor. Biz bunu tırnak tırnak bir kiloya getiriyoruz ama domateste aynı fiyata denk geliyor. Su çok pahalı, elektrik çok pahalı. Tarlalar pahalı kiralayamıyorsun. E sürümü var, mazot aldı başını gidiyor. Sabah beşte kalkıp bire kadar topluyorsun. Bir gün aksattın mı gitti o bamya" diye yakındı. Bamya üreticisinin ürününü ekmek için bir karış toprağı olmadığını, bu konuda yalnız bırakıldığını ve gerekli desteği göremediğini belirten Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay da, “Fiyatların daha makul bir seviyeye çekilmesi lazım. Bu fiyatlarla başa çıkmak çok zor. Ya da çiftçinin desteklenmesi lazım. Mazotun, elektriğin, suyun kesinlikle desteklenmesi gerekiyor” dedi
Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir'in Dikili ilçesinde üreticilerle buluşmaya devam ediyor .Bamya üreticilerini ziyaret eden Özmenay sorun ve sıkıntıları yerinde tesbit etti .

Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti.

Özmenay'a dert yanan bir çiftçi, "Fiyatlar uçuyor. Biz bunu tırnak tırnak bir kiloya getiriyoruz ama domateste aynı fiyata denk geliyor. Su çok pahalı, elektrik çok pahalı. Tarlalar pahalı kiralayamıyorsun. E sürümü var, mazot aldı başını gidiyor. Sabah beşte kalkıp bire kadar topluyorsun. Bir gün aksattın mı gitti o bamya" diye yakındı.

Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Dikili'de bamya üreticilerini ziyaret etti. Özmenay'a dert yanan bir çiftçi, "Fiyatlar uçuyor. Biz bunu tırnak tırnak bir kiloya getiriyoruz ama domateste aynı fiyata denk geliyor. Su çok pahalı, elektrik çok pahalı. Tarlalar pahalı kiralayamıyorsun. E sürümü var, mazot aldı başını gidiyor. Sabah beşte kalkıp bire kadar topluyorsun. Bir gün aksattın mı gitti o bamya" diye yakındı.

Bamya üreticisinin ürününü ekmek için bir karış toprağı olmadığını, bu konuda yalnız bırakıldığını ve gerekli desteği göremediğini belirten Ziraat Mühendisi Mesut Özmenay da, “Fiyatların daha makul bir seviyeye çekilmesi lazım. Bu fiyatlarla başa çıkmak çok zor. Ya da çiftçinin desteklenmesi lazım. Mazotun, elektriğin, suyun kesinlikle desteklenmesi gerekiyor” dedi

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.