İzmirli muhtarlar seçmeni uyardı! Bunlara dikkat!

SİYASET/POLİTİKA 20.09.2023 - 09:00, Güncelleme: 20.09.2023 - 11:37 1849+ kez okundu.
 

İzmirli muhtarlar seçmeni uyardı! Bunlara dikkat!

Yerel seçimlere ilişkin önemli bir uyarı yapıldı. İzmir'deki bir çok mahalle muhtarı seçmenlere 31 Mart 2024 tarihinde oy kullanmak isteyen seçmenlere dikkat etmeleri için önemli bir not gönderdi.
Seçmenlerin bir çoğu yeni seçim düzenlemelerinden habersiz. Eğer ikametgahınızı değiştirdiyseniz, seçimlerde oy kullanmanız için yapmanız gereken önemli bir şey bulunuyor. Yüksek Seçim Kurulu seçmenin yeni ikametgahında oy kullanması için, seçimlerden altı ay önce adresini kayıt ettirme zorunluluğu getirdi. Bir çok seçmen bunu bilmiyor. Yeni ikamet bildirimi yapmadığı için oy kullanma hakkını kaybetmemeleri için  mahalle muhtarları da bilgilendirme amaçlı mahalle sakinlerine hatırlatma gönderiyor.  Muhtarlardan yapılan önemli duyuru şu şekilde:  "Seçmenlerin dikkatine 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yer değişikliği yapmış olan seçmenlerimizin bulundukları adreste oy kullanabilmeleir için 1 Ekim 2023 tarihinde kadar yeni ares bildirimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Mahalle sakinlerimize duyurulur"  Yerel seçimler ne zaman? Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 yılında yapılması planlanıyor. 5 yılda bir gerçekleştirilen seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.   2024 yılında yerel seçimler (belediye seçimleri) gerçekleştirilecek. 2024 belediye seçimlerinde oy atılacak kişiler ise şunlar; Büyükşehir Belediye Başkanı İl Belediye Başkanı İlçe Belediye Başkanı Belde Belediye Başkanı Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri Mahalle muhtarları İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri seçilir.
Yerel seçimlere ilişkin önemli bir uyarı yapıldı. İzmir'deki bir çok mahalle muhtarı seçmenlere 31 Mart 2024 tarihinde oy kullanmak isteyen seçmenlere dikkat etmeleri için önemli bir not gönderdi.

Seçmenlerin bir çoğu yeni seçim düzenlemelerinden habersiz. Eğer ikametgahınızı değiştirdiyseniz, seçimlerde oy kullanmanız için yapmanız gereken önemli bir şey bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçmenin yeni ikametgahında oy kullanması için, seçimlerden altı ay önce adresini kayıt ettirme zorunluluğu getirdi. Bir çok seçmen bunu bilmiyor. Yeni ikamet bildirimi yapmadığı için oy kullanma hakkını kaybetmemeleri için  mahalle muhtarları da bilgilendirme amaçlı mahalle sakinlerine hatırlatma gönderiyor. 

Muhtarlardan yapılan önemli duyuru şu şekilde: 

"Seçmenlerin dikkatine 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yer değişikliği yapmış olan seçmenlerimizin bulundukları adreste oy kullanabilmeleir için 1 Ekim 2023 tarihinde kadar yeni ares bildirimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Mahalle sakinlerimize duyurulur" 

Yerel seçimler ne zaman?
Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 yılında yapılması planlanıyor. 5 yılda bir gerçekleştirilen seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

 
2024 yılında yerel seçimler (belediye seçimleri) gerçekleştirilecek. 2024 belediye seçimlerinde oy atılacak kişiler ise şunlar;

Büyükşehir Belediye Başkanı
İl Belediye Başkanı
İlçe Belediye Başkanı
Belde Belediye Başkanı
Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri
Mahalle muhtarları
İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri seçilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.