Hollanda Lale Ödülü, kadın hakları mücadelesine verildi!

MEDYA/GAZETE 01.11.2023 - 15:49, Güncelleme: 01.11.2023 - 15:49 2690+ kez okundu.
 

Hollanda Lale Ödülü, kadın hakları mücadelesine verildi!

Türkiye’de kadınları güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürüten Hollanda Büyükelçiliği, İnsan Hakları Lale Ödül Töreni’ne, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi de şiddete karşı yürütülen Nar Projesi başarısı nedeniyle davet etti.
Törende yaptığı çalışmalarla uzun yıllardır eşitlik savunuculuğu yapan ve birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu olan Avukat Hülya Gülbahar, İnsan Hakları ödülünü aldı   Eşitlikçi bakış açısıyla Türkiye’de MATRA ve İnsan Hakları programları ile kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına destek veren Hollanda Kraliyeti, bu alanda aktif rol oynayan kişileri de İnsan Hakları Lale Ödülü ile onurlandırıyor. Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands’ın davetiyle Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşları temsilcileri İnsan Hakları Ödül töreni için Ankara’da buluştu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hollanda Kraliyeti İnsan Hakları programı desteğiyle yürüttüğü Şiddete Karşı Nar Projesi kapsamında gösterdiği başarılı çalışmalar için ödül törenine davet edildi. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Dilek Gappi’nin katıldığı ödül töreninde Nar Projesi çalışmaları, diğer sivil toplum kuruluşları ile de paylaşıldı.   Törende konuşan Büyükelçi Joep Wijnands, toplumda kadınların güçlenmesinin önemini vurgulayarak, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Wijnands, Hollanda Hükümeti’nin İnsan Hakları Lale Ödülü’nün 2008 yılından beri insan haklarını korumak ve teşvik etmek için cesaret gösteren kişileri ödüllendirmek adına düzenlendiğini hatırlatarak, adaylık sürecinin tüm dünya insan hakları savunucuları için yürütüldüğünü söyledi. Bu yıl bu ödülü Türkiye’de Hülya Gülbahar’a vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Büyükelçi, “Türkiye'deki kadın hakları hareketini birleştirme ve güçlendirmedeki etkileyici rolünüz, sizi bu ödülün hak sahibi kılıyor!” dedi.   Hülya Gülbahar Kimdir?   1960 yılında İzmir'de dünyaya gelen Hülya Gülbahar beş çocuklu bir ailenin en büyük kız çocuğudur. Hülya Gülbahar İzmir 50. Yıl Lisesi ardından, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1978 senesinden beridir Türkiye Kadın Hareketi aktivistlerinden olarak çalışmalarını sürdüren Gülbahar, uzun seneler Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin öncü isimlerinden birisidir. Dört yılı aşkın bir süre Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bank-Sen Sendikası’nda avukatlık yapan Gülbahar, “Kadın Emeği ve İstihdamı (KEİG)”, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV)”, gibi birçok kadın örgütünün çalışmalarına destek veriyor. “Kadına Karşı Şiddete Karşı Koruma Emri Platformu”, “Medeni Yasa Kadın Platformu” ile “Türk Ceza Yasası Kadın Platformu”nun kurucu üyelerinden ve sözcülerinden biri olarak bu alanda çalışmalarını sürdüren Gülbahar ayrıca 2007-2010 tarihleri arasında “Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği” (KA-DER)’in genel başkanlığını yaptı. Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ), Kadınların Medya İzleme Grubu (MEDİZ), Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gibi çok sayıda kadın örgütünün kuruculuğunu yapan Gülbahar, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nda da Genel Kurul üyesi olarak görev yapıyor.  
Türkiye’de kadınları güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürüten Hollanda Büyükelçiliği, İnsan Hakları Lale Ödül Töreni’ne, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi de şiddete karşı yürütülen Nar Projesi başarısı nedeniyle davet etti.

Törende yaptığı çalışmalarla uzun yıllardır eşitlik savunuculuğu yapan ve birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu olan Avukat Hülya Gülbahar, İnsan Hakları ödülünü aldı

 

Eşitlikçi bakış açısıyla Türkiye’de MATRA ve İnsan Hakları programları ile kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına destek veren Hollanda Kraliyeti, bu alanda aktif rol oynayan kişileri de İnsan Hakları Lale Ödülü ile onurlandırıyor. Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands’ın davetiyle Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşları temsilcileri İnsan Hakları Ödül töreni için Ankara’da buluştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hollanda Kraliyeti İnsan Hakları programı desteğiyle yürüttüğü Şiddete Karşı Nar Projesi kapsamında gösterdiği başarılı çalışmalar için ödül törenine davet edildi. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Dilek Gappi’nin katıldığı ödül töreninde Nar Projesi çalışmaları, diğer sivil toplum kuruluşları ile de paylaşıldı.

 

Törende konuşan Büyükelçi Joep Wijnands, toplumda kadınların güçlenmesinin önemini vurgulayarak, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Wijnands, Hollanda Hükümeti’nin İnsan Hakları Lale Ödülü’nün 2008 yılından beri insan haklarını korumak ve teşvik etmek için cesaret gösteren kişileri ödüllendirmek adına düzenlendiğini hatırlatarak, adaylık sürecinin tüm dünya insan hakları savunucuları için yürütüldüğünü söyledi. Bu yıl bu ödülü Türkiye’de Hülya Gülbahar’a vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Büyükelçi, “Türkiye'deki kadın hakları hareketini birleştirme ve güçlendirmedeki etkileyici rolünüz, sizi bu ödülün hak sahibi kılıyor!” dedi.

 

Hülya Gülbahar Kimdir?

 

1960 yılında İzmir'de dünyaya gelen Hülya Gülbahar beş çocuklu bir ailenin en büyük kız çocuğudur. Hülya Gülbahar İzmir 50. Yıl Lisesi ardından, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1978 senesinden beridir Türkiye Kadın Hareketi aktivistlerinden olarak çalışmalarını sürdüren Gülbahar, uzun seneler Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin öncü isimlerinden birisidir.

Dört yılı aşkın bir süre Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bank-Sen Sendikası’nda avukatlık yapan Gülbahar, “Kadın Emeği ve İstihdamı (KEİG)”, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV)”, gibi birçok kadın örgütünün çalışmalarına destek veriyor. “Kadına Karşı Şiddete Karşı Koruma Emri Platformu”, “Medeni Yasa Kadın Platformu” ile “Türk Ceza Yasası Kadın Platformu”nun kurucu üyelerinden ve sözcülerinden biri olarak bu alanda çalışmalarını sürdüren Gülbahar ayrıca 2007-2010 tarihleri arasında “Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği” (KA-DER)’in genel başkanlığını yaptı.

Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ), Kadınların Medya İzleme Grubu (MEDİZ), Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gibi çok sayıda kadın örgütünün kuruculuğunu yapan Gülbahar, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nda da Genel Kurul üyesi olarak görev yapıyor.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.