Sancak Muhafızları CrowdStrike ve Microsoft'u Hacklendiğini Duyurdu

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 19.07.2024 - 11:59, Güncelleme: 19.07.2024 - 11:59 5065+ kez okundu.
 

Sancak Muhafızları CrowdStrike ve Microsoft'u Hacklendiğini Duyurdu

Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde büyük çaplı teknik aksaklıklar yaşanıyor.
Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşandı. Sancak Muhafızları'nın Duyurusu Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda, "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz. And olsun. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya and içtik. Siber dünyanın gözü Türkiye’de olacak." ifadelerini kullandı. Grup, CrowdStrike ve Microsoft sistemlerinin "hacklendiğini" belirtti. CrowdStrike'ın Açıklaması CrowdStrike, dünya genelinde yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için "geçici" bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, sorunların kalıcı olarak çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu büyük çaplı siber saldırı, özellikle hava yolu şirketleri ve bankalar gibi kritik sektörlerde ciddi aksaklıklara neden oldu. Birçok uçuş iptal edilirken, bankacılık işlemlerinde de kesintiler yaşandı. Kullanıcılar, hizmetlere erişimde zorluklarla karşılaştı CrowdStrike ve Microsoft, kullanıcılarını olası güvenlik tehditlerine karşı uyararak, sistemlerini güncel tutmaları ve geçici çözümleri uygulamaları konusunda bilgilendirdi. Ayrıca, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için ek güvenlik önlemleri alınacağı belirtildi.   Crowdstrike konuyla ilgili açıklama yaptı: Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır.   Anadolu Ajansı'nın Haberi   Anadolu Ajansı, "Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde büyük çaplı teknik aksaklıklar yaşanıyor. Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşandı." şeklinde durumu özetledi.   Siber Dünyanın Gözü Türkiye'de Siber saldırının ardından tüm gözler Türkiye'ye çevrildi. Sancak Muhafızları adlı Türk hacker grubu, tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olacağını belirterek, "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz.
Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde büyük çaplı teknik aksaklıklar yaşanıyor.

Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşandı.

Sancak Muhafızları'nın Duyurusu

Türk hacker grubu Sancak Muhafızları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda, "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz. And olsun. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya and içtik. Siber dünyanın gözü Türkiye’de olacak." ifadelerini kullandı. Grup, CrowdStrike ve Microsoft sistemlerinin "hacklendiğini" belirtti.

CrowdStrike'ın Açıklaması

CrowdStrike, dünya genelinde yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için "geçici" bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, sorunların kalıcı olarak çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Bu büyük çaplı siber saldırı, özellikle hava yolu şirketleri ve bankalar gibi kritik sektörlerde ciddi aksaklıklara neden oldu. Birçok uçuş iptal edilirken, bankacılık işlemlerinde de kesintiler yaşandı. Kullanıcılar, hizmetlere erişimde zorluklarla karşılaştı
CrowdStrike ve Microsoft, kullanıcılarını olası güvenlik tehditlerine karşı uyararak, sistemlerini güncel tutmaları ve geçici çözümleri uygulamaları konusunda bilgilendirdi. Ayrıca, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için ek güvenlik önlemleri alınacağı belirtildi.

 

Crowdstrike konuyla ilgili açıklama yaptı:

Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır.
 

Anadolu Ajansı'nın Haberi
 

Anadolu Ajansı, "Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde büyük çaplı teknik aksaklıklar yaşanıyor. Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşandı." şeklinde durumu özetledi.
 

Siber Dünyanın Gözü Türkiye'de
Siber saldırının ardından tüm gözler Türkiye'ye çevrildi. Sancak Muhafızları adlı Türk hacker grubu, tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olacağını belirterek, "Dünya’nın eksenini değiştireceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.