İran'dan Misilleme Açıklaması: Dünya Önemli Gelişmelere Hazırlıklı Olsun

DIŞ HABERLER/DÜNYA 03.08.2024 - 14:49, Güncelleme: 03.08.2024 - 14:49 4247+ kez okundu.
 

İran'dan Misilleme Açıklaması: Dünya Önemli Gelişmelere Hazırlıklı Olsun

Ortadoğu’da tansiyon, dün gece İran Devlet Televizyonu’ndan yapılan bir açıklama ile yeniden yükseldi. İran’ın Kanal 3 Televizyonu spikeri, canlı yayında “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” dedi.
İran: "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." Bu açıklama sonrasında ABD, bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler gönderme kararı aldı. Ayrıca, birçok havayolu şirketi, Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. İran’dan gelen bu açıklamaların ardından bölgede henüz bir saldırı gerçekleşmemiş olsa da gerilim devam ediyor. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi, İran ve müttefiklerini harekete geçirdi. Daha önce yapılan açıklamalarda intikam sözü verilmişti. İran’ın Açıklamaları ve Bölgesel Tepkiler İran Devlet Televizyonu, dün gece yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” ifadesini kullandı. İran dini lideri Ali Hamaney ise sosyal medyada, "Siyonist rejim bitti" ifadesini içeren gönderisini profiline sabitledi. ABD, bölgedeki Amerikan vatandaşlarını olası bir hava saldırısına karşı uyardı ve İsrail'e seyahat etmemeleri gerektiğini belirtti. ABD Savunma Bakanlığı, bölgeye ilave savaş uçakları ve savaş gemileri gönderme kararı aldı. ABD, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini göndererek, balistik füze savunma kapasitesine sahip kruvazör ve destroyerleri de bölgeye yollayacak. Havayolu Şirketleri ve Uluslararası Tepkiler Türk Hava Yolları (THY), İran'a yapılması planlanan seferleri erteledi. Pegasus Hava Yolları da İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti. ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları da güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a uçuşları iptal etti. United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu. Alman Lufthansa ve Yunanistan'ın Aegean Havayolları, Beyrut ve Tel Aviv'e uçuşlarını askıya aldı. İsveç, Beyrut Büyükelçiliğini geçici olarak kapatma kararı aldı. Hamas Liderine Suikast Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. İran ve Hamas Hareketi, suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu, ancak İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Ortadoğu'daki gerilim, bu gelişmelerle birlikte daha da artmış durumda. Dünya, önümüzdeki saatlerde yaşanacak gelişmeleri dikkatle takip ediyor.
Ortadoğu’da tansiyon, dün gece İran Devlet Televizyonu’ndan yapılan bir açıklama ile yeniden yükseldi. İran’ın Kanal 3 Televizyonu spikeri, canlı yayında “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” dedi.

İran: "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak."

Bu açıklama sonrasında ABD, bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler gönderme kararı aldı. Ayrıca, birçok havayolu şirketi, Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. İran’dan gelen bu açıklamaların ardından bölgede henüz bir saldırı gerçekleşmemiş olsa da gerilim devam ediyor.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi, İran ve müttefiklerini harekete geçirdi. Daha önce yapılan açıklamalarda intikam sözü verilmişti.

İran’ın Açıklamaları ve Bölgesel Tepkiler

İran Devlet Televizyonu, dün gece yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” ifadesini kullandı. İran dini lideri Ali Hamaney ise sosyal medyada, " Siyonist rejim bitti" ifadesini içeren gönderisini profiline sabitledi.

ABD, bölgedeki Amerikan vatandaşlarını olası bir hava saldırısına karşı uyardı ve İsrail'e seyahat etmemeleri gerektiğini belirtti. ABD Savunma Bakanlığı, bölgeye ilave savaş uçakları ve savaş gemileri gönderme kararı aldı. ABD, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini göndererek, balistik füze savunma kapasitesine sahip kruvazör ve destroyerleri de bölgeye yollayacak.

Havayolu Şirketleri ve Uluslararası Tepkiler

Türk Hava Yolları (THY), İran'a yapılması planlanan seferleri erteledi. Pegasus Hava Yolları da İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti. ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları da güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a uçuşları iptal etti.

United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu. Alman Lufthansa ve Yunanistan'ın Aegean Havayolları, Beyrut ve Tel Aviv'e uçuşlarını askıya aldı. İsveç, Beyrut Büyükelçiliğini geçici olarak kapatma kararı aldı.

Hamas Liderine Suikast

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. İran ve Hamas Hareketi, suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu, ancak İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Ortadoğu'daki gerilim, bu gelişmelerle birlikte daha da artmış durumda. Dünya, önümüzdeki saatlerde yaşanacak gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.