Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan Üzüm Hasadına Katıldı

EGE HABERLERİ 14.08.2024 - 19:42, Güncelleme: 14.08.2024 - 19:42 6227+ kez okundu.
 

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan Üzüm Hasadına Katıldı

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sabah mesaisine Türkelli Mahallesi’nde belediyeye ait üzüm bağlarında başladı.
 Pehlivan, serada çalışan tarım emekçilerine bereketli bir sezon dileyerek bağbozumuna katıldı. Bağlarda üzüm kesimi ve şerbetleme işlemi gerçekleştiren Pehlivan, İlçe Tarım Müdürü Fatih Çiçek’ten de çalışmalar hakkında bilgi aldı. "Amacımız Daha Sağlıklı Ürünlere Ulaşmak" Menemen Ovası’nda çilek, pamuk ve ıspanak gibi ürünlerin yanı sıra üzümün de önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Pehlivan, "24 bin 500 dekar alanda bağcılık yapılan Menemen’imizde tüm çiftçimizin emeği bizim için çok değerli. Büyük bölümü ihraç olan üzüm rekoltesinin daha çok ve daha kaliteli olmasını sağlamak bizim temel görevlerimizden biri. Bugün Türkelli’deki bağlarımızda üzüm hasadına başlayan çiftçilerimize hem bol ve bereketli kazançlar diledik hem de tarımımızı daha nitelikli hale getirmek için mesaimize burada başladık. Amacımız her yıl daha sağlıklı ve daha çok ürüne ulaşmak" dedi. İlçenin Ekonomik Kalkınmasında Üzümün Önemi Menemen’in üzüm yetiştiriciliği açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Pehlivan, üzüm üretiminin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. "Birçok çiftçi ve tarım işletmesi, geçimlerini üzüm üretiminden sağlıyor. Menemen'de üretilen üzümler, iç piyasada tüketilmekle kalmıyor, aynı zamanda yurtdışına ihraç edilerek ekonomiye döviz girdisi sağlıyor. İlçemizde toplam 28 bin 400 dekar alanda üzüm yetiştiriliyor. Bunun 23 bin dekarı kurutmalık, 5 bin dekarı sofralık ve 400 dekarı şaraplık. İzmir’in kurutmalık üzüm üretiminin yüzde 73’üne sahip olan Menemen’imizde 8 bin 748 ton yaş üzüm, 8 bin 096 ton kuru üzüm rekoltesi bekliyoruz. Tarımın ve emeğin bilinciyle hareket etmeye devam ederek tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum" ifadelerini kullandı.
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sabah mesaisine Türkelli Mahallesi’nde belediyeye ait üzüm bağlarında başladı.

 Pehlivan, serada çalışan tarım emekçilerine bereketli bir sezon dileyerek bağbozumuna katıldı. Bağlarda üzüm kesimi ve şerbetleme işlemi gerçekleştiren Pehlivan, İlçe Tarım Müdürü Fatih Çiçek’ten de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Amacımız Daha Sağlıklı Ürünlere Ulaşmak"

Menemen Ovası’nda çilek, pamuk ve ıspanak gibi ürünlerin yanı sıra üzümün de önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Pehlivan, "24 bin 500 dekar alanda bağcılık yapılan Menemen’imizde tüm çiftçimizin emeği bizim için çok değerli. Büyük bölümü ihraç olan üzüm rekoltesinin daha çok ve daha kaliteli olmasını sağlamak bizim temel görevlerimizden biri. Bugün Türkelli’deki bağlarımızda üzüm hasadına başlayan çiftçilerimize hem bol ve bereketli kazançlar diledik hem de tarımımızı daha nitelikli hale getirmek için mesaimize burada başladık. Amacımız her yıl daha sağlıklı ve daha çok ürüne ulaşmak" dedi.

İlçenin Ekonomik Kalkınmasında Üzümün Önemi

Menemen’in üzüm yetiştiriciliği açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Pehlivan, üzüm üretiminin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. "Birçok çiftçi ve tarım işletmesi, geçimlerini üzüm üretiminden sağlıyor. Menemen'de üretilen üzümler, iç piyasada tüketilmekle kalmıyor, aynı zamanda yurtdışına ihraç edilerek ekonomiye döviz girdisi sağlıyor. İlçemizde toplam 28 bin 400 dekar alanda üzüm yetiştiriliyor. Bunun 23 bin dekarı kurutmalık, 5 bin dekarı sofralık ve 400 dekarı şaraplık. İzmir’in kurutmalık üzüm üretiminin yüzde 73’üne sahip olan Menemen’imizde 8 bin 748 ton yaş üzüm, 8 bin 096 ton kuru üzüm rekoltesi bekliyoruz. Tarımın ve emeğin bilinciyle hareket etmeye devam ederek tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum" ifadelerini kullandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.