Ercan Kesal'ın Filmi "Nasipse Adayız" Büyük İlgi Gördü

EGE HABERLERİ 03.10.2024 - 12:45, Güncelleme: 03.10.2024 - 14:41 205 kez okundu.
 

Ercan Kesal'ın Filmi "Nasipse Adayız" Büyük İlgi Gördü

Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinema dünyasının önemli isimlerinden Ercan Kesal’ın yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi **"Nasipse Adayız"**ın gösterimine ev sahipliği yaptı.
İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve eşi Necip Mutlu'nun yanı sıra, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Ercan Kesal da katıldı. Gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, seyircilerin filme dair merak ettikleri sorular, yönetmen Kesal tarafından yanıtlandı. Konak Belediyesi’nin kültür-sanat merkezlerinden Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, hem sinemaseverler hem de sanatçılar için buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bu kez Ercan Kesal’ın büyük beğeni toplayan filmi "Nasipse Adayız", izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Gösterime, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda İzmirli vatandaş katıldı. Başkan Mutlu’dan Ercan Kesal’a Övgü Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ercan Kesal'ın hem yazarlık hem de yönetmenlik kariyerine dair övgülerde bulundu. Kesal’ı, yazılarından tanıdığını ve büyük bir hayranlık duyduğunu belirten Mutlu, şöyle konuştu: “Sevgili Ercan Kesal, benim için çok özel bir isim. Onunla önce yazıları aracılığıyla tanıştım. Yıllar önce doktorluk yaptığı dönemde yazdığı anılar beni derinden etkilemişti. Daha sonra filmleriyle hepimizin gönlünde taht kurdu. Belediye başkanlığına aday olduğum dönemde Nasipse Adayız filmini birkaç kez izledim. Bu akşam burada bizimle olması büyük mutluluk. Artık Urla’da yaşadığı için daha sık birlikte olacağımıza ve deneyimlerinden yararlanacağımıza inanıyorum.” Ercan Kesal’dan Duygusal Teşekkür Ercan Kesal ise sinemanın ve sanatın insanları bir araya getiren gücüne dikkat çekerek, Konak Belediyesi’nin bu tür etkinliklere öncülük etmesinin önemini vurguladı. Kesal, şöyle dedi: “Sanat aracılığıyla gerçekleşen buluşmalar, ruhumuzu iyileştiriyor. Konak gibi iyi örneklerin çoğalması, bizim geleceğe dair umudumuzu artıracak. Nasipse Adayız, politik bir hiciv olarak görülebilir, ancak benim kişisel bir hikayem. Politik bir yolculukta karşılaştığım ve kendimle yüzleştiğim bir karakterin öyküsünü anlattım. İktidar hırsı insanı zehirleyebilir; oysa insanın kendine olan saygısından başka kaybedecek bir şeyi olmamalı. Yerel yönetimlerde de yapılacak çok şey var ve Başkan Mutlu’nun bu alanda güzel projeler üreteceğine inanıyorum.” Gösterim sonrası düzenlenen söyleşi, izleyicilerin filme ve yönetmenlik deneyimlerine dair merak ettiklerini sormalarına olanak tanıdı. İzleyiciler, Kesal’a uzun süre alkışlarla teşekkür etti.
Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinema dünyasının önemli isimlerinden Ercan Kesal’ın yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi **"Nasipse Adayız"**ın gösterimine ev sahipliği yaptı.

İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve eşi Necip Mutlu'nun yanı sıra, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Ercan Kesal da katıldı. Gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, seyircilerin filme dair merak ettikleri sorular, yönetmen Kesal tarafından yanıtlandı.

Konak Belediyesi’nin kültür-sanat merkezlerinden Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, hem sinemaseverler hem de sanatçılar için buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bu kez Ercan Kesal’ın büyük beğeni toplayan filmi "Nasipse Adayız", izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Gösterime, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda İzmirli vatandaş katıldı.

Başkan Mutlu’dan Ercan Kesal’a Övgü
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ercan Kesal'ın hem yazarlık hem de yönetmenlik kariyerine dair övgülerde bulundu. Kesal’ı, yazılarından tanıdığını ve büyük bir hayranlık duyduğunu belirten Mutlu, şöyle konuştu:
“Sevgili Ercan Kesal, benim için çok özel bir isim. Onunla önce yazıları aracılığıyla tanıştım. Yıllar önce doktorluk yaptığı dönemde yazdığı anılar beni derinden etkilemişti. Daha sonra filmleriyle hepimizin gönlünde taht kurdu. Belediye başkanlığına aday olduğum dönemde Nasipse Adayız filmini birkaç kez izledim. Bu akşam burada bizimle olması büyük mutluluk. Artık Urla’da yaşadığı için daha sık birlikte olacağımıza ve deneyimlerinden yararlanacağımıza inanıyorum.”

Ercan Kesal’dan Duygusal Teşekkür
Ercan Kesal ise sinemanın ve sanatın insanları bir araya getiren gücüne dikkat çekerek, Konak Belediyesi’nin bu tür etkinliklere öncülük etmesinin önemini vurguladı. Kesal, şöyle dedi:
“Sanat aracılığıyla gerçekleşen buluşmalar, ruhumuzu iyileştiriyor. Konak gibi iyi örneklerin çoğalması, bizim geleceğe dair umudumuzu artıracak. Nasipse Adayız, politik bir hiciv olarak görülebilir, ancak benim kişisel bir hikayem. Politik bir yolculukta karşılaştığım ve kendimle yüzleştiğim bir karakterin öyküsünü anlattım. İktidar hırsı insanı zehirleyebilir; oysa insanın kendine olan saygısından başka kaybedecek bir şeyi olmamalı. Yerel yönetimlerde de yapılacak çok şey var ve Başkan Mutlu’nun bu alanda güzel projeler üreteceğine inanıyorum.”

Gösterim sonrası düzenlenen söyleşi, izleyicilerin filme ve yönetmenlik deneyimlerine dair merak ettiklerini sormalarına olanak tanıdı. İzleyiciler, Kesal’a uzun süre alkışlarla teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.