TEKNOFEST Adana: Ege Üniversitesi'nin Standı Yoğun İlgiyle Karşılandı

EGE HABERLERİ 03.10.2024 - 11:14, Güncelleme: 03.10.2024 - 14:25 168 kez okundu.
 

TEKNOFEST Adana: Ege Üniversitesi'nin Standı Yoğun İlgiyle Karşılandı

Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Adana'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Festivalde, Ege Üniversitesi'nin standı özellikle havacılık ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgisini çekti. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanlarındaki insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, bu yıl Adana'da teknoloji severlerle buluştu ve Ege Üniversitesi, festivalin akademik paydaşları arasında yer alarak dikkat çekti. Ege Üniversitesi'nden Yenilikçi Projeler Festivalin ilk günü, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, "Tam Bağımsız Türkiye" vizyonuyla projelerini sergileyen üniversite, etkinlikte rüzgâr gibi esti. Rektör Budak, “Ülkemizin dört bir yanından bilim ve teknoloji meraklılarını, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST Adana’nın açılışı büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, gençlerin bu alanlara olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan dev organizasyonun ilk gününde, üniversitemiz standı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu,” dedi. Farklı Alanlarda Projeler Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin takımlarının savunma sanayii, uzay teknolojileri, yapay zeka, otonom araçlar ve sağlık teknolojileri gibi kritik alanlarda geliştirdikleri projelerin büyük beğeni topladığını vurguladı. “Ege Üniversitesi olarak bugün geliştirdiğimiz yeniliklerle yarının teknolojilerine yön vermeye devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için projeler üretmeyi sürdüreceğiz. TEKNOFEST’te yarışacak olan üniversitemiz takımları başta olmak üzere tüm ekiplere başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu.
Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Adana'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Festivalde, Ege Üniversitesi'nin standı özellikle havacılık ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgisini çekti. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanlarındaki insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, bu yıl Adana'da teknoloji severlerle buluştu ve Ege Üniversitesi, festivalin akademik paydaşları arasında yer alarak dikkat çekti.

Ege Üniversitesi'nden Yenilikçi Projeler

Festivalin ilk günü, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, "Tam Bağımsız Türkiye" vizyonuyla projelerini sergileyen üniversite, etkinlikte rüzgâr gibi esti. Rektör Budak, “Ülkemizin dört bir yanından bilim ve teknoloji meraklılarını, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST Adana’nın açılışı büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, gençlerin bu alanlara olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan dev organizasyonun ilk gününde, üniversitemiz standı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu,” dedi.

Farklı Alanlarda Projeler

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin takımlarının savunma sanayii, uzay teknolojileri, yapay zeka, otonom araçlar ve sağlık teknolojileri gibi kritik alanlarda geliştirdikleri projelerin büyük beğeni topladığını vurguladı. “ Ege Üniversitesi olarak bugün geliştirdiğimiz yeniliklerle yarının teknolojilerine yön vermeye devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için projeler üretmeyi sürdüreceğiz. TEKNOFEST’te yarışacak olan üniversitemiz takımları başta olmak üzere tüm ekiplere başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.