İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı: Hamaney’den Kritik Mesajlar

GÜNDEM/GÜNCEL 04.10.2024 - 14:08, Güncelleme: 04.10.2024 - 14:08 189 kez okundu.
 

İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı: Hamaney’den Kritik Mesajlar

İran ve İsrail arasındaki gerilim, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından tırmanışa geçti.
En hafif saldırımızdı. İran ve İsrail arasındaki gerilim, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından tırmanışa geçti. İran, Salı akşamı İsrail'e yönelik geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi. Bu gelişmelerin ardından, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney bugün Tahran'da beş yıl aradan sonra ilk kez cuma namazı kıldırarak önemli mesajlar verdi. Hamaney, İsrail’e düzenlenen füze saldırısının sadece bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, “Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı. Gerekirse yeniden vururuz. Acele etmeyeceğiz, doğru olanı yapacağız” şeklinde konuştu. Hamaney’den Birlik Mesajı Hamaney, vaazında İslam dünyasında birliğin önemine değinerek, “Müslüman ülkeler birlik olmalı. Düşmanlar bizi bölmek ve yönetmek istiyor, ancak biz birleşirsek her türlü düşmanı yeneriz” dedi. Filistin ve Lübnan’ın İsrail'e karşı verdiği mücadelenin meşru olduğunu vurgulayan Hamaney, Filistinlilerin kendilerini savunma hakkına sahip olduklarını söyledi. Ayetullah Hamaney, Nasrallah’ın ölümünün ardından yaptığı konuşmada, onun fiziksel olarak aralarında olmadığını ancak ruhunun hala onlarla olduğunu belirterek, “Nasrallah’ın öldürülmesi cihada karşı bir saldırıdır. Bu, öfkemizi artıracak ve düşmana karşı motivasyonumuzu yükseltecek” ifadelerini kullandı. İsrail'e Füze Saldırısı İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim akşamı İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail’e yönelik füze saldırısının düzenlendiğini duyurmuştu. Saldırıda yaklaşık 200 füze fırlatıldığı ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığı belirtilmişti. Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırılarında öldürülmesi üzerine gerçekleştirilen bu misilleme, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.  
İran ve İsrail arasındaki gerilim, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından tırmanışa geçti.

En hafif saldırımızdı.

İran ve İsrail arasındaki gerilim, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından tırmanışa geçti. İran, Salı akşamı İsrail'e yönelik geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi. Bu gelişmelerin ardından, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney bugün Tahran'da beş yıl aradan sonra ilk kez cuma namazı kıldırarak önemli mesajlar verdi.

Hamaney, İsrail’e düzenlenen füze saldırısının sadece bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, “Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı. Gerekirse yeniden vururuz. Acele etmeyeceğiz, doğru olanı yapacağız” şeklinde konuştu.

Hamaney’den Birlik Mesajı

Hamaney, vaazında İslam dünyasında birliğin önemine değinerek, “Müslüman ülkeler birlik olmalı. Düşmanlar bizi bölmek ve yönetmek istiyor, ancak biz birleşirsek her türlü düşmanı yeneriz” dedi. Filistin ve Lübnan’ın İsrail'e karşı verdiği mücadelenin meşru olduğunu vurgulayan Hamaney, Filistinlilerin kendilerini savunma hakkına sahip olduklarını söyledi.

Ayetullah Hamaney, Nasrallah’ın ölümünün ardından yaptığı konuşmada, onun fiziksel olarak aralarında olmadığını ancak ruhunun hala onlarla olduğunu belirterek, “Nasrallah’ın öldürülmesi cihada karşı bir saldırıdır. Bu, öfkemizi artıracak ve düşmana karşı motivasyonumuzu yükseltecek” ifadelerini kullandı.

İsrail'e Füze Saldırısı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim akşamı İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail’e yönelik füze saldırısının düzenlendiğini duyurmuştu. Saldırıda yaklaşık 200 füze fırlatıldığı ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığı belirtilmişti.

Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırılarında öldürülmesi üzerine gerçekleştirilen bu misilleme, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.