BYD’nin Manisa’da Kuracağı Fabrika İçin Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

OTOMOTİV/MOTOR/YAT 04.10.2024 - 14:18, Güncelleme: 04.10.2024 - 14:18 343 kez okundu.
 

BYD’nin Manisa’da Kuracağı Fabrika İçin Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Çinli BYD’nin yatırım kararı aldığı arazi üzerinde altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Üretim 2026'da başlayacak. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Çinli BYD’nin yatırım kararı aldığı arazi üzerinde altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. "7. Kısım" olarak adlandırılan ve yaklaşık 160 hektarlık alanda yer alan bölge, BYD’ye tahsis edilmiş durumda. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularının ardından bölgedeki arazi açma ve altyapı çalışmaları Manisa OSB ekipleri tarafından yürütülüyor. BYD'nin Türkiye'de kuracağı fabrika, Ar-Ge merkezi ve tedarikçi parkını içeren tesis için alanda iş makineleri ile tesviye çalışmaları devam ederken, yeni yol güzergahları da oluşturuluyor. Bu altyapı çalışmaları, fabrikanın kurulacağı bölgeye ulaşımı kolaylaştırmayı ve tedarik zincirinin sorunsuz işlemesini hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İmzalar Atıldı Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında önemli bir yatırım sözleşmesi imzalanmıştı. Bu sözleşme ile Türkiye, otomotiv sektöründe büyük bir yabancı yatırımın adresi haline geldi. Tören sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin 2026 yılında Manisa'da üretime başlayacağını açıklamıştı. Bölgeye Büyük Ekonomik Katkı Manisa’da kurulacak olan BYD tesisinin yalnızca otomotiv üretimine değil, aynı zamanda bölgedeki tedarikçi firmalara ve istihdama da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye’ye yapılacak bu büyük yatırımın, ülkenin otomotiv sektörü ve ihracat hacmi üzerinde olumlu bir etki yaratacağı öngörülüyor.  
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Çinli BYD’nin yatırım kararı aldığı arazi üzerinde altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Üretim 2026'da başlayacak.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Çinli BYD’nin yatırım kararı aldığı arazi üzerinde altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. "7. Kısım" olarak adlandırılan ve yaklaşık 160 hektarlık alanda yer alan bölge, BYD’ye tahsis edilmiş durumda. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularının ardından bölgedeki arazi açma ve altyapı çalışmaları Manisa OSB ekipleri tarafından yürütülüyor.

BYD'nin Türkiye'de kuracağı fabrika, Ar-Ge merkezi ve tedarikçi parkını içeren tesis için alanda iş makineleri ile tesviye çalışmaları devam ederken, yeni yol güzergahları da oluşturuluyor. Bu altyapı çalışmaları, fabrikanın kurulacağı bölgeye ulaşımı kolaylaştırmayı ve tedarik zincirinin sorunsuz işlemesini hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İmzalar Atıldı

Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında önemli bir yatırım sözleşmesi imzalanmıştı. Bu sözleşme ile Türkiye, otomotiv sektöründe büyük bir yabancı yatırımın adresi haline geldi. Tören sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin 2026 yılında Manisa'da üretime başlayacağını açıklamıştı.

Bölgeye Büyük Ekonomik Katkı

Manisa’da kurulacak olan BYD tesisinin yalnızca otomotiv üretimine değil, aynı zamanda bölgedeki tedarikçi firmalara ve istihdama da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye’ye yapılacak bu büyük yatırımın, ülkenin otomotiv sektörü ve ihracat hacmi üzerinde olumlu bir etki yaratacağı öngörülüyor.

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.