İlham Kaynağımız Atatürk ve Cumhuriyet

28.10.2024 - 11:18, Güncelleme: 28.10.2024 - 11:18 68 kez okundu.
 

İlham Kaynağımız Atatürk ve Cumhuriyet

Türk tarihindeki en büyük vizyonu temsil eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101’inci yılını kutluyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasında şekillenen, ülkemize ve halkımıza mal olarak binlerce yıllık devlet geleneğimizde benzersiz bir çığır açan Cumhuriyet’imiz, kuşkusuz sahip olduğumuz en kıymetli varlığımızdır. Ulu Önderimiz, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in geleceğini ve gelişmesini ekonomik kalkınmaya bağlamış, bunun sağlıklı gerçekleşebilmesi için de eğitim ve kültüre büyük önem atfetmiştir. Atatürk, 27 Ekim 1922’de Bursa’da öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, ‘Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Ordularımızın zaferini siz tamamlayacaksınız. Hakiki zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz’ demektedir. Yine Şubat ayında, İzmir İktisat Kongresi’nde yaptığı konuşmasında ise İzmir İktisat Kongresi’nin Erzurum ve Sivas Kongreleri kadar önemli olduğunu ifade etmektedir. Bizler de O’nun ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünü kendimize şiar edinmek suretiyle daha çok üreterek, daha çok istihdam ve katma değer yaratarak Atatürk’ümüzün bize tevdi ettiği görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek adına elimizden geleni, hatta fazlasını yapmakta olmanın iç huzurunu taşıyoruz. 101 yıllık Cumhuriyet’imiz birçok sıkıntılı dönem yaşamış, ancak temelinin sağlamlığı sayesinde hepsini geride bırakıp ilerlemesini sürdürmeyi bilmiştir. Bugün de gerek dünya konjonktürü ve gerekse dahili konulardan kaynaklanan benzer bir süreçten geçmekteyiz. Durmaksızın üreterek ve yorulmak bilmeden çalışarak bu süreci de geride bırakacağımızdan, eskisinden çok daha güçlü biçimde kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceğimizden şüphem yoktur. Çünkü ilham kaynağımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’tir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin 101’inci yılını coşku ve gururla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yurdumuzu vatan yapan tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Türk tarihindeki en büyük vizyonu temsil eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101’inci yılını kutluyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasında şekillenen, ülkemize ve halkımıza mal olarak binlerce yıllık devlet geleneğimizde benzersiz bir çığır açan Cumhuriyet’imiz, kuşkusuz sahip olduğumuz en kıymetli varlığımızdır.

Ulu Önderimiz, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in geleceğini ve gelişmesini ekonomik kalkınmaya bağlamış, bunun sağlıklı gerçekleşebilmesi için de eğitim ve kültüre büyük önem atfetmiştir. Atatürk, 27 Ekim 1922’de Bursa’da öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, ‘Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Ordularımızın zaferini siz tamamlayacaksınız. Hakiki zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz’ demektedir. Yine Şubat ayında, İzmir İktisat Kongresi’nde yaptığı konuşmasında ise İzmir İktisat Kongresi’nin Erzurum ve Sivas Kongreleri kadar önemli olduğunu ifade etmektedir. Bizler de O’nun ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünü kendimize şiar edinmek suretiyle daha çok üreterek, daha çok istihdam ve katma değer yaratarak Atatürk’ümüzün bize tevdi ettiği görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek adına elimizden geleni, hatta fazlasını yapmakta olmanın iç huzurunu taşıyoruz.

101 yıllık Cumhuriyet’imiz birçok sıkıntılı dönem yaşamış, ancak temelinin sağlamlığı sayesinde hepsini geride bırakıp ilerlemesini sürdürmeyi bilmiştir. Bugün de gerek dünya konjonktürü ve gerekse dahili konulardan kaynaklanan benzer bir süreçten geçmekteyiz. Durmaksızın üreterek ve yorulmak bilmeden çalışarak bu süreci de geride bırakacağımızdan, eskisinden çok daha güçlü biçimde kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceğimizden şüphem yoktur. Çünkü ilham kaynağımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’tir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin 101’inci yılını coşku ve gururla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yurdumuzu vatan yapan tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.