ABD Ortadoğu'ya ilk defa F-35 gönderdi

TURİZM/GEZİ/MACERA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2018 - 20:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2316+ kez okundu.
 

ABD Ortadoğu'ya ilk defa F-35 gönderdi

ABD bir F-35B tipi savaş uçağının eşlik ettiği Essex Amfibi Hazırlık Grubu gemilerini, Ortadoğu ve Pasifik bölgelerine sevk etti.
Üç gemiden oluşan Essex Amfibi Gemi grubu, Ortadoğu ve Pasifik'te 6 aylık görev için geçen hafta San Diego'dan ayrıldı. Gemi grubuna 13. Deniz Piyadeleri Sefer Birliğinde görevli dikey kalkış-iniş yapabilen F-35B uçağı da eşlik ediyor.  5 bin asker görevli Merkez Kuvvetler Deniz Piyadeleri Komutanlığı gemi grubunda 5 bin askerin görev yapacağını açıkladı.  ABD'nin aktif operasyonlarının olduğu Ortadoğu'ya bu sevkiyat, F-35B uçağının bu ülke tarafından ilk kez bir savaş alanında kullanacağı yorumlarını beraberinde getirdi. Kaynak: AA
ABD bir F-35B tipi savaş uçağının eşlik ettiği Essex Amfibi Hazırlık Grubu gemilerini, Ortadoğu ve Pasifik bölgelerine sevk etti.

Üç gemiden oluşan Essex Amfibi Gemi grubu, Ortadoğu ve Pasifik'te 6 aylık görev için geçen hafta San Diego'dan ayrıldı.

Gemi grubuna 13. Deniz Piyadeleri Sefer Birliğinde görevli dikey kalkış-iniş yapabilen F-35B uçağı da eşlik ediyor. 

5 bin asker görevli

Merkez Kuvvetler Deniz Piyadeleri Komutanlığı gemi grubunda 5 bin askerin görev yapacağını açıkladı. 

ABD'nin aktif operasyonlarının olduğu Ortadoğu'ya bu sevkiyat, F-35B uçağının bu ülke tarafından ilk kez bir savaş alanında kullanacağı yorumlarını beraberinde getirdi.

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.