Mescit rahatsızlığı olanlara seslendi

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2018 - 23:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 1060+ kez okundu.
 

Mescit rahatsızlığı olanlara seslendi

İLAHİYATÇI YAZAR EKREM ÇETİN   OKULLARDA MESCİD OLMASI VE ÖĞRENCİLERİN NAMAZ KILMASI DİN HÜRRİYETİNİN GEREĞİDİR 
Habergündemim  Yazarlarından İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin, bu hafta köşesinde “Mescitsiz Okul Kalmasın” başlıklı yazı kaleme aldı. Yazısında Okullara Mescid açılmasından rahatsızlık duyan zihniyete seslendi. Çetin, Nasıl ki okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi varsa  bu dersin işleyişi içinde okullarımızda mescitlerin olması şarttır. Okullarımızda Kütüphanelere, Laboratuvarlara,  Beden eğitimi dersi için spor salonlarına  ihtiyaç varsa Mescitte bir ihtiyaçtır doğal karşılanmalıdır. Ayrıca okullarda Mescid olması ve öğrencilerin namaz kılması din hürriyetinin gereğidir. dedi     Ekrem Çetin’in Yazısının tam metni;  İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimidir. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yoktur. İslam dininde de namaz, imandan sonra ikinci temel ve değerdir.  Bu memlekette din,  inanç, inandığı gibi yaşamak hürriyeti varsa okullarda mescitler olması ve öğrencilerin namaz kılması,  kılabilmesi gerekir. Bundan daha tabiî bir şey olamaz. Nitekim, İngiltere’nin büyük bölümünde, 1944 ten bu yana kolejlerde, her sabah derslere başlamadan önce ibadet ve dua ediliyor. Öğrencilerin buna katılması da mecburî . Aynı şey bizde olsa kıyamet kopuyor. Yine 1868 den 1912 ye kadar Batı ya açılmış penceremiz Galatasaray Lisesinde bütün Müslüman öğrencilerin vakit namazlarını okul camiinde, okulun resmî imamının ardında cemaatle kılmaları mecburî idi. Nasıl ki okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi varsa  bu dersin işleyişi içinde okullarımızda mescitlerin olması şarttır. Okullarımızda Kütüphanelere, Laboratuvarlara,  Beden eğitimi dersi için spor salonlarına  ihtiyaç varsa Mescitte bir ihtiyaçtır doğal karşılanmalıdır.    Devletimizin nasıl bir Diyanet Başkanlığı, yüz bine yaklaşan camisi, üç bin İmam-Hatip okulu, yüz binlerce resmî din hizmetlisi varsa, bu bir realite ise; okullarda mescit olması, namaz kılınması da tabiî karşılanmalıdır. Din, inanç,  inancına göre yaşamak hürriyeti evrensel bir haktır. Bütün insan hakları ve hürriyetleri metinlerinde, sözleşmelerinde yazılıdır.  Devletin yüz bine yakın resmî camii oluyor da, resmî okullarında niçin mescit olamayacakmış. Okullarda mescid istemeyenler aslında bütün camilerin kapatılmasını mı istiyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda ibadet etmek isteyen öğrencilere yönelik 1977 yılına ait genelgesine göre, okulda dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilerin bu ihtiyaçlarını, okul yöneticilerinin kanuni mevzuat gereğince karşılaması gerekir.                                                                                     Ekrem Çetin
İLAHİYATÇI YAZAR EKREM ÇETİN   OKULLARDA MESCİD OLMASI VE ÖĞRENCİLERİN NAMAZ KILMASI DİN HÜRRİYETİNİN GEREĞİDİR 

Habergündemim  Yazarlarından İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin, bu hafta köşesinde “Mescitsiz Okul Kalmasın” başlıklı yazı kaleme aldı. Yazısında Okullara Mescid açılmasından rahatsızlık duyan zihniyete seslendi. Çetin, Nasıl ki okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi varsa  bu dersin işleyişi içinde okullarımızda mescitlerin olması şarttır. Okullarımızda Kütüphanelere, Laboratuvarlara,  Beden eğitimi dersi için spor salonlarına  ihtiyaç varsa Mescitte bir ihtiyaçtır doğal karşılanmalıdır. Ayrıca okullarda Mescid olması ve öğrencilerin namaz kılması din hürriyetinin gereğidir. dedi    
Ekrem Çetin’in Yazısının tam metni
İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimidir. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yoktur. İslam dininde de namaz, imandan sonra ikinci temel ve değerdir. 
Bu memlekette din,  inanç, inandığı gibi yaşamak hürriyeti varsa okullarda mescitler olması ve öğrencilerin namaz kılması,  kılabilmesi gerekir. Bundan daha tabiî bir şey olamaz. Nitekim, İngiltere’nin büyük bölümünde, 1944 ten bu yana kolejlerde, her sabah derslere başlamadan önce ibadet ve dua ediliyor. Öğrencilerin buna katılması da mecburî . Aynı şey bizde olsa kıyamet kopuyor. Yine 1868 den 1912 ye kadar Batı ya açılmış penceremiz Galatasaray Lisesinde bütün Müslüman öğrencilerin vakit namazlarını okul camiinde, okulun resmî imamının ardında cemaatle kılmaları mecburî idi. Nasıl ki okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi varsa  bu dersin işleyişi içinde okullarımızda mescitlerin olması şarttır. Okullarımızda Kütüphanelere, Laboratuvarlara,  Beden eğitimi dersi için spor salonlarına  ihtiyaç varsa Mescitte bir ihtiyaçtır doğal karşılanmalıdır. 
  Devletimizin nasıl bir Diyanet Başkanlığı, yüz bine yaklaşan camisi, üç bin İmam-Hatip okulu, yüz binlerce resmî din hizmetlisi varsa, bu bir realite ise; okullarda mescit olması, namaz kılınması da tabiî karşılanmalıdır. Din, inanç,  inancına göre yaşamak hürriyeti evrensel bir haktır. Bütün insan hakları ve hürriyetleri metinlerinde, sözleşmelerinde yazılıdır. 
Devletin yüz bine yakın resmî camii oluyor da, resmî okullarında niçin mescit olamayacakmış. Okullarda mescid istemeyenler aslında bütün camilerin kapatılmasını mı istiyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda ibadet etmek isteyen öğrencilere yönelik 1977 yılına ait genelgesine göre, okulda dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilerin bu ihtiyaçlarını, okul yöneticilerinin kanuni mevzuat gereğince karşılaması gerekir.  
                                                                                  Ekrem Çetin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.