DENETİMLER YETERSİZ

ENERJİ/MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2019 - 13:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2271+ kez okundu.
 

DENETİMLER YETERSİZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek, “Geçmişte olmasa bile bundan sonraki yapılar için sıkı denetim kurallarının hayata geçirilmesi gerekmektedir.
Pek çok ülkede daha büyük ölçeklerde meydana gelen depremlerde ülkemizde olduğu kadar can ve mal kaybı yaşanmamaktadır. Bunun nedeni, yapılarla ilgili denetimlerin yetersiz olmasıdır. Son olarak 16 Ağustos Marmara depreminde on binlerce yurttaşımızı kaybettik. Binlerce bina yerle bir oldu. Bunlardan ders alarak, daha ciddi tedbirlerle depreme hazırlıklı olmalıyız” dedi. En son yaşanan büyük depremlerden bugüne kadar 22 yıldan fazla zaman geçtiğini belirten Gürer, “Bu süre içerisinde acaba tüm riskli yapılar belirlendi mi? Riskli binaların yıkımı ve yeniden yapılandırma çalışmaları istenilen seviyelere ulaştı mı? Açıklanan rakamlar, ne yazık ki bu anlamda yapılanların olması gerekenin çok altında kaldığını gösteriyor” dedi  Kaynak Yeniçağ: 185 bin bina risk altında! 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek, “Geçmişte olmasa bile bundan sonraki yapılar için sıkı denetim kurallarının hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Pek çok ülkede daha büyük ölçeklerde meydana gelen depremlerde ülkemizde olduğu kadar can ve mal kaybı yaşanmamaktadır. Bunun nedeni, yapılarla ilgili denetimlerin yetersiz olmasıdır. Son olarak 16 Ağustos Marmara depreminde on binlerce yurttaşımızı kaybettik. Binlerce bina yerle bir oldu. Bunlardan ders alarak, daha ciddi tedbirlerle depreme hazırlıklı olmalıyız” dedi. En son yaşanan büyük depremlerden bugüne kadar 22 yıldan fazla zaman geçtiğini belirten Gürer, “Bu süre içerisinde acaba tüm riskli yapılar belirlendi mi? Riskli binaların yıkımı ve yeniden yapılandırma çalışmaları istenilen seviyelere ulaştı mı? Açıklanan rakamlar, ne yazık ki bu anlamda yapılanların olması gerekenin çok altında kaldığını gösteriyor” dedi 
Kaynak Yeniçağ: 185 bin bina risk altında! 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.