İZMİR SEV’DE ON ÜÇ OKULU BULUŞTURDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2019 - 10:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 1896+ kez okundu.
 

İZMİR SEV’DE ON ÜÇ OKULU BULUŞTURDU

Türkçeyi sevdirmek, dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek amacıyla Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından düzenlenen Dilden Dile Türkçe Festivali, farklı illerden 13 okulu buluşturdu. İzmir SEV tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen ve Türkiye’de tek olan festival, ana dile saygının ve sevginin temsilcisi oldu.
İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın 5’inci kez ev sahipliği yaptığı “Dilden Dile Türkçe Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.  Türkçeyi sevdirmek, dil öğrenmenin eğlenceli olduğu algısını yaratmak, yaratıcılık becerisini geliştirerek farklı ve özgün ürünler ortaya çıkarma konusunda öğrencileri desteklemek, konuşma-yazma alanlarına ilgiyi artırmak hedefiyle düzenlenen festival, Türkiye’nin farklı illerinden 13 okulun öğrencilerini bir araya getirdi.   İzmir SEV tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen festivalde, danışma heyeti Eğitimci-Yazar Bekir Yurdakul, Eğitimci-Yazar Eşref Karadağ, Tiyatro Oyuncusu Zeynep Nutku ve emekli Türkçe Öğretmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Hülya Anbarlı’dan oluşturdu. Akranların bir arada sosyalleşip Türkçenin zenginliğini eğlenerek kavramalarını amaçlayan festivale 13 okul katılım gösterdi.   ANA DİLE SAYGI   Türkiye’de bir benzeri olmayan ve gelenekselleşen festivalin bir yarışma olmaması, öğrencilerin strese değil, eğlenceye odaklanmasını sağladı. Festivalde, öğrencilerin heyecanına, danışma heyeti üyeleri ve Türkçe öğretmenleri de ortak oldular. Tüm öğrencilerin büyük keyif alarak katıldığı festival, “ana dile saygının ve sevginin” temsilcisi oldu.   Dilden Dile Türkçe Festivali’nde oyunlar iki etapta gerçekleştirildi.  Birinci etapta 7, ikinci etapta 6 okul; 5, 6 ve 7. sınıflardan birer öğrenciyle ve kendilerine seçtikleri takım adlarıyla oyunlara katıldı. İki etabın sonunda katılımcı tüm okullara sertifika ve tüm öğrencilere armağanlar verildi.  Danışma heyetindeki konuklara da günün anısına plaket takdim edildi.
Türkçeyi sevdirmek, dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek amacıyla Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından düzenlenen Dilden Dile Türkçe Festivali, farklı illerden 13 okulu buluşturdu. İzmir SEV tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen ve Türkiye’de tek olan festival, ana dile saygının ve sevginin temsilcisi oldu.

İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın 5’inci kez ev sahipliği yaptığı “Dilden Dile Türkçe Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.  Türkçeyi sevdirmek, dil öğrenmenin eğlenceli olduğu algısını yaratmak, yaratıcılık becerisini geliştirerek farklı ve özgün ürünler ortaya çıkarma konusunda öğrencileri desteklemek, konuşma-yazma alanlarına ilgiyi artırmak hedefiyle düzenlenen festival, Türkiye’nin farklı illerinden 13 okulun öğrencilerini bir araya getirdi.

 

İzmir SEV tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen festivalde, danışma heyeti Eğitimci-Yazar Bekir Yurdakul, Eğitimci-Yazar Eşref Karadağ, Tiyatro Oyuncusu Zeynep Nutku ve emekli Türkçe Öğretmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Hülya Anbarlı’dan oluşturdu. Akranların bir arada sosyalleşip Türkçenin zenginliğini eğlenerek kavramalarını amaçlayan festivale 13 okul katılım gösterdi.

 

ANA DİLE SAYGI

 

Türkiye’de bir benzeri olmayan ve gelenekselleşen festivalin bir yarışma olmaması, öğrencilerin strese değil, eğlenceye odaklanmasını sağladı. Festivalde, öğrencilerin heyecanına, danışma heyeti üyeleri ve Türkçe öğretmenleri de ortak oldular. Tüm öğrencilerin büyük keyif alarak katıldığı festival, “ana dile saygının ve sevginin” temsilcisi oldu.

 

Dilden Dile Türkçe Festivali’nde oyunlar iki etapta gerçekleştirildi.  Birinci etapta 7, ikinci etapta 6 okul; 5, 6 ve 7. sınıflardan birer öğrenciyle ve kendilerine seçtikleri takım adlarıyla oyunlara katıldı. İki etabın sonunda katılımcı tüm okullara sertifika ve tüm öğrencilere armağanlar verildi.  Danışma heyetindeki konuklara da günün anısına plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.