Göçmen kuşlarının göç yolları değişiyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2019 - 10:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2167+ kez okundu.
 

Göçmen kuşlarının göç yolları değişiyor

Tema Vakfı’nın Kurucularından Mustafa Bilgiç Simav’daki Göçmen Kuşlara Sahip Çikilmasini İstedi
Kütahya’nın Simav ilçesindeki göletlerde ve doğada incelemeler yapan Tema Vakfı kurucularından Mustafa Bilgiç, Simav’ın yeşil güzelliklerini, doğasını ve kaplıcalarını ziyaret ettiğini ifade etti. Kütahya’nın Değirmenözü köyü doğumlu Bilgiç, 1956 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde özel kuş cenneti kurduğunu belirterek, Simav’daki Gölcük Krater Gölü’ne de sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bilgiç, “Simav’ın krater gölündeki hayvanları sahiplenmek lazım. Bilinçsiz avcılar göç hayvanlarını vura vura bitirdiler. Bu sebeple, göç yolları değişti. Göç yollarının değişmesiyle, doğa dengesini kaybetti, fareler istila etti, bitkilere de hastalıklar musallat oldu. İlaçlarla müdahale etmeye çalışıyoruz. Simav’a göç hayvanlarının gelmemesinin sebebi, insanların bu hayvanları rahatsız etmesi ve hor görmesinden kaynaklanıyor. Avcıların eğitilmesi, göç hayvanlarının yaşam alanlarını ve bitkileri yok etmemek, korumak geliştirmek gerekiyor. 40 yıldır araştırmalarımız devam ediyor” dedi.
Tema Vakfı’nın Kurucularından Mustafa Bilgiç Simav’daki Göçmen Kuşlara Sahip Çikilmasini İstedi

Kütahya’nın Simav ilçesindeki göletlerde ve doğada incelemeler yapan Tema Vakfı kurucularından Mustafa Bilgiç, Simav’ın yeşil güzelliklerini, doğasını ve kaplıcalarını ziyaret ettiğini ifade etti.

Kütahya’nın Değirmenözü köyü doğumlu Bilgiç, 1956 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde özel kuş cenneti kurduğunu belirterek, Simav’daki Gölcük Krater Gölü’ne de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Bilgiç, “Simav’ın krater gölündeki hayvanları sahiplenmek lazım. Bilinçsiz avcılar göç hayvanlarını vura vura bitirdiler. Bu sebeple, göç yolları değişti. Göç yollarının değişmesiyle, doğa dengesini kaybetti, fareler istila etti, bitkilere de hastalıklar musallat oldu. İlaçlarla müdahale etmeye çalışıyoruz. Simav’a göç hayvanlarının gelmemesinin sebebi, insanların bu hayvanları rahatsız etmesi ve hor görmesinden kaynaklanıyor. Avcıların eğitilmesi, göç hayvanlarının yaşam alanlarını ve bitkileri yok etmemek, korumak geliştirmek gerekiyor. 40 yıldır araştırmalarımız devam ediyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.