Hisarcık’ta düğünlerde toprak çömleklerde güveç eti ikramı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2019 - 11:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2083+ kez okundu.
 

Hisarcık’ta düğünlerde toprak çömleklerde güveç eti ikramı

Hisarcık’ta Düğünlerde Toprak Çömleklerde Güveç Eti İkrami
Hisarcık ilçesinde önceki yıllarda düğün yemeklerinin vazgeçilmez damak tadı olarak bilinen ve taş fırında odun ateşinde pişirilen güveç eti son günlerdeki bazı düğünlerde davetlilere toprak çömleklerde ikram edilmeye başlandı. Sağlık personeli İbrahim Altınok’un oğlunun sünnet düğününde davetlilere büyük boy çömlek içerisinde ikram ettiği toprak çömlek içerisinde taş fırında, odun ateşiyle pişen güveç eti unutulmaz damak tadı ve kendine has kokusuyla büyük beğeni topladı. Yörede yıllarca eski düğünlerde eşsiz damak tadı olan taş fırınlarda büyük çömleklerde pişirilen etin davetlilere ikram edildiğine dikkat çeken İbrahim Altınok, “Ancak son yıllarda düğünlerde tabldot düzenine geçilince doğranan etler kazanlarda pişirerek yemek yapılmaya başlandı. Haliyle kazanda pişirilen et, içerisine et, su ve tuzdan başka hiç bir şey eklenmeden kapalı toprak çömlekte yaklaşık 6 saat odun ateşinde pişirilen etin lezzetini hiçbir zaman vermez. Eskiden yöremizde vazgeçilmeyen yemeklerin başında gelen güveç etini unutturmamak ve yaşatmak adına oğlumun sünnet düğünde yemek menüsüne ekledim. Kendine has koku ve tadıyla güveç etini misafirlerimiz çok beğendi” dedi. (MA-EFE)
Hisarcık’ta Düğünlerde Toprak Çömleklerde Güveç Eti İkrami

Hisarcık ilçesinde önceki yıllarda düğün yemeklerinin vazgeçilmez damak tadı olarak bilinen ve taş fırında odun ateşinde pişirilen güveç eti son günlerdeki bazı düğünlerde davetlilere toprak çömleklerde ikram edilmeye başlandı.

Sağlık personeli İbrahim Altınok’un oğlunun sünnet düğününde davetlilere büyük boy çömlek içerisinde ikram ettiği toprak çömlek içerisinde taş fırında, odun ateşiyle pişen güveç eti unutulmaz damak tadı ve kendine has kokusuyla büyük beğeni topladı.

Yörede yıllarca eski düğünlerde eşsiz damak tadı olan taş fırınlarda büyük çömleklerde pişirilen etin davetlilere ikram edildiğine dikkat çeken İbrahim Altınok, “Ancak son yıllarda düğünlerde tabldot düzenine geçilince doğranan etler kazanlarda pişirerek yemek yapılmaya başlandı. Haliyle kazanda pişirilen et, içerisine et, su ve tuzdan başka hiç bir şey eklenmeden kapalı toprak çömlekte yaklaşık 6 saat odun ateşinde pişirilen etin lezzetini hiçbir zaman vermez. Eskiden yöremizde vazgeçilmeyen yemeklerin başında gelen güveç etini unutturmamak ve yaşatmak adına oğlumun sünnet düğünde yemek menüsüne ekledim. Kendine has koku ve tadıyla güveç etini misafirlerimiz çok beğendi” dedi. (MA-EFE)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.