Otizmli çocuklar sanat ve müzik atölyeleri ile hayata tutunuyor

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2019 - 15:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1410+ kez okundu.
 

Otizmli çocuklar sanat ve müzik atölyeleri ile hayata tutunuyor

Uluslararası Çocuk Merkezi (ıcc) Tarafından Yürütülen Mikro-fon Hibe Programı Tarafından Desteklenen Denizli Otizm Derneği’nin (dod) ‘hayat Birlikte Güzel’ Projesi Kapsamında Düzenlenen Müzik Ve Sanat Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor. Atölyelerde Otizmli Çocuklarin Normal Gelişim Gösteren Akranlarıyla Bir Arada Kendilerini İfade Etmeleri İçin Olanak Sağlıyor.
Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen Mikro-Fon hibe programı tarafından desteklenen Denizli Otizm Derneği’nin (DOD) ‘Hayat Birlikte Güzel’ projesi kapsamında düzenlenen müzik ve sanat atölyeleri büyük ilgi görüyor. Atölyelerde otizmli çocukların normal gelişim gösteren akranlarıyla bir arada kendilerini ifade etmeleri için olanak sağlıyor. Avrupa Birliği tarafından desteklenen küçük hibe desteği ile çocukların sivil topluma katılımını sağlamayı hedefleyen Çocuklar İçin Mikro-Fon Programı’na seçilen Denizli Otizm Derneği’nin (DOD), Hayat Birlikte Güzel isimli projesi kapsamında sanat ve müzik atölyeleri çalışmaları devam ediyor. Uzman eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölyelerin çocuklar açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten DOD Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, “Projemiz temmuz ayında başladı. Yaz kulübümüzün sona ermesinin ardından da atölyelerimiz dernek binamızda devam etti. Atölyelere katılan otizmli çocuk ailelerine aile danışmanlığı desteği de sunuyoruz” dedi. Projeye üniversite ve lise öğrencileri de destek veriyor Cuma günleri yapılan müzik atölyesi çalışması ise Binnaz Sönmez Dursun tarafından düzenleniyor. Müzik bölümü mezunu olan ve alternatif müzik eğitimi çalışmaları yapan Dursun, otizmli çocukların ve akranlarının kendilerini müzik ve dans yoluyla ifade etmelerini sağlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor. Hafta sonları ise sanat atölyesi Gülpempe Yakın tarafından düzenleniyor. Bu atölyede ise Yakın, kullandığı değişik yöntemlerle çocukların kendilerini sanat yoluyla ifade etmelerini ve iletişim becerilerini artırmayı hedefleniyor. Atölyelere, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencilerinin yanı sıra meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencisi gönüllüler de destek veriyor.
Uluslararası Çocuk Merkezi (ıcc) Tarafından Yürütülen Mikro-fon Hibe Programı Tarafından Desteklenen Denizli Otizm Derneği’nin (dod) ‘hayat Birlikte Güzel’ Projesi Kapsamında Düzenlenen Müzik Ve Sanat Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor. Atölyelerde Otizmli Çocuklarin Normal Gelişim Gösteren Akranlarıyla Bir Arada Kendilerini İfade Etmeleri İçin Olanak Sağlıyor.

Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen Mikro-Fon hibe programı tarafından desteklenen Denizli Otizm Derneği’nin (DOD) ‘Hayat Birlikte Güzel’ projesi kapsamında düzenlenen müzik ve sanat atölyeleri büyük ilgi görüyor. Atölyelerde otizmli çocukların normal gelişim gösteren akranlarıyla bir arada kendilerini ifade etmeleri için olanak sağlıyor.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen küçük hibe desteği ile çocukların sivil topluma katılımını sağlamayı hedefleyen Çocuklar İçin Mikro-Fon Programı’na seçilen Denizli Otizm Derneği’nin (DOD), Hayat Birlikte Güzel isimli projesi kapsamında sanat ve müzik atölyeleri çalışmaları devam ediyor.

Uzman eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölyelerin çocuklar açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten DOD Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, “Projemiz temmuz ayında başladı. Yaz kulübümüzün sona ermesinin ardından da atölyelerimiz dernek binamızda devam etti. Atölyelere katılan otizmli çocuk ailelerine aile danışmanlığı desteği de sunuyoruz” dedi.

Projeye üniversite ve lise öğrencileri de destek veriyor

Cuma günleri yapılan müzik atölyesi çalışması ise Binnaz Sönmez Dursun tarafından düzenleniyor. Müzik bölümü mezunu olan ve alternatif müzik eğitimi çalışmaları yapan Dursun, otizmli çocukların ve akranlarının kendilerini müzik ve dans yoluyla ifade etmelerini sağlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor.

Hafta sonları ise sanat atölyesi Gülpempe Yakın tarafından düzenleniyor. Bu atölyede ise Yakın, kullandığı değişik yöntemlerle çocukların kendilerini sanat yoluyla ifade etmelerini ve iletişim becerilerini artırmayı hedefleniyor.

Atölyelere, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencilerinin yanı sıra meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencisi gönüllüler de destek veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.