Uşak’ta tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 5 gözaltı
Uşak’ta tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 5 gözaltı
Uşak’ta Jandarma Tarafından Düzenlenen Operasyonda Şüpheli Şahislarin Üzerine Ve Otomobillerinde Roma Ve Helenistik Dönemine Ait 4595 Adet Tarihi Sikke Ele Geçirildi. 5 Şüpheli Gözaltına Alındı.
Uşak’ta jandarma tarafından tarih eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda Roma ve Helenistik dönemine ait 4 bin 595 adet tarihi sikke ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Uşak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi sikke satışı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Sikkelerin Balıkesir’den, Uşak’a otomobille taşınacağı tespit edildi. Takibe alınan şüpheliler Uşak’ta araçtan indikten sonra yakalandı. Otomobilde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada Roma ve Helenistik döneme ait olduğu tespit edilen 4 bin 595 adet tarihi sikke ele geçirildi.
Operasyonda, araçta bulunan B.Ö., B.C., G.B., B.Ç. ve O.Ç. isimli 5 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.