Meyad kadınlar günü mesajı yayınladı

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2020 - 11:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2713+ kez okundu.
 

Meyad kadınlar günü mesajı yayınladı

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı yayınladı
Dünya Kadınlar günü Amerika birleşmiş Devletlerinin New York kentinde 8 Mart 1857 yılında 120 kadın işçinin yanarak can vermesi üzerine anmaya başlanmış olan kadınlar günü 16 Aralık 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” olarak resmen kabul edilmiştir.  Türkiye de ise 1921 yılında “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmış 1980 darbesi döneminde dört yıl kutlamalar yapılamamış. 1984 yılından itibaren ise çok daha geniş kitlelerce kutlanmaya devam edilmektedir.  Dünya Kadınlar Günü’nün çıkışına baktığımızda, emekçi çalışan kadınlar ile yakından ilişkili olduğu görülmektedir. Nitekim ülkemizde de 1921 de bu bilinç ile kutlamalar başlatılmıştır.   Kadınlar, yaşamın her anında çalışan, üreten bir yapıya sahip olmuş ve aynı zamanda ezilen hırpalanan ve şiddete maruz kalan olmuştur. Evde, işyerinde ve birçok alanda ne yazık ki şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınlarımız, iş yerlerinde de erkekler ve ne acıdır ki hem cinsleri olan kadınlardan da  psikolojik şiddete (mobbing) maruz kalabilmektedirler.   Psikolojik Şiddet/ Yıldırma ( Mobbing ) ile mücadele eden ve iş ortamlarının daha güvenli ve yaşanır bir halde olmasını kendisine ilke edinmiş olan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği’miz (MEYAD), bu alanda birçok başarılı çalışmalara imza atmış ve atmaya devam etmektedir. 2018 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, KADEM ve MEYAD işbirliği ile “Çalışma Hayatında Kadın ve Mobbing” paneli düzenledik. 2019 yılında Gazi Üniversitesi ve MEYAD ile birlikte bir günlük “Çalışma Hayatında Kadın ve Mobbing” bilgi şöleni düzenledik. 11 Mart 2020 tarihinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenecek olan “Türkiye’de Kadın Olmak” panelinde MEYAD Genel Başkan Yrd. Prof. Dr. Nermin GÜRHAN moderatör ve konuşmacı olarak katılacaktır. Şiddetin her türü ile mücadele eden derneğimiz MEYAD 16-18 Nisan tarihlerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile birlikte “I. Uluslararası Şiddet Sempozyumunu” düzenleyecektir..  Gayemiz kadın-erkek ayrımı yapmaksızın herkesin huzurlu, rahat, güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışma yaşamlarının sürdürülmesidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünya da kutlanan dünya kadınlar gününüzü kutluyoruz.              Prof. Dr. Nermin GÜRHAN                                        Zahide ÇAKIR  MEYAD Genel Başkan Yrd.                             MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi
Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı yayınladı

Dünya Kadınlar günü Amerika birleşmiş Devletlerinin New York kentinde 8 Mart 1857 yılında 120 kadın işçinin yanarak can vermesi üzerine anmaya başlanmış olan kadınlar günü 16 Aralık 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” olarak resmen kabul edilmiştir. 
Türkiye de ise 1921 yılında “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmış 1980 darbesi döneminde dört yıl kutlamalar yapılamamış. 1984 yılından itibaren ise çok daha geniş kitlelerce kutlanmaya devam edilmektedir. 
Dünya Kadınlar Günü’nün çıkışına baktığımızda, emekçi çalışan kadınlar ile yakından ilişkili olduğu görülmektedir. Nitekim ülkemizde de 1921 de bu bilinç ile kutlamalar başlatılmıştır.  
Kadınlar, yaşamın her anında çalışan, üreten bir yapıya sahip olmuş ve aynı zamanda ezilen hırpalanan ve şiddete maruz kalan olmuştur. Evde, işyerinde ve birçok alanda ne yazık ki şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınlarımız, iş yerlerinde de erkekler ve ne acıdır ki hem cinsleri olan kadınlardan da  psikolojik şiddete (mobbing) maruz kalabilmektedirler.  
Psikolojik Şiddet/ Yıldırma ( Mobbing ) ile mücadele eden ve iş ortamlarının daha güvenli ve yaşanır bir halde olmasını kendisine ilke edinmiş olan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği’miz (MEYAD), bu alanda birçok başarılı çalışmalara imza atmış ve atmaya devam etmektedir. 2018 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, KADEM ve MEYAD işbirliği ile “Çalışma Hayatında Kadın ve Mobbing” paneli düzenledik. 2019 yılında Gazi Üniversitesi ve MEYAD ile birlikte bir günlük “Çalışma Hayatında Kadın ve Mobbing” bilgi şöleni düzenledik. 11 Mart 2020 tarihinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenecek olan “Türkiye’de Kadın Olmak” panelinde MEYAD Genel Başkan Yrd. Prof. Dr. Nermin GÜRHAN moderatör ve konuşmacı olarak katılacaktır. Şiddetin her türü ile mücadele eden derneğimiz MEYAD 16-18 Nisan tarihlerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile birlikte “I. Uluslararası Şiddet Sempozyumunu” düzenleyecektir.. 
Gayemiz kadın-erkek ayrımı yapmaksızın herkesin huzurlu, rahat, güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışma yaşamlarının sürdürülmesidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünya da kutlanan dünya kadınlar gününüzü kutluyoruz. 
            Prof. Dr. Nermin GÜRHAN                                        Zahide ÇAKIR 
MEYAD Genel Başkan Yrd.                             MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.