PARMAKSIZ’DAN “EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI”  KREDİLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2020 - 02:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2679+ kez okundu.
 

PARMAKSIZ’DAN “EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI”  KREDİLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Kovid 19’un ekonomik etkilerinin ortadan kaldırılmasına karşı hayata geçirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı” içinde yer alan kredi destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.
“KREDİ GARANTİ FONU DESTEĞİ” Parmaksız yaptığı açıklamada; “ 23 Mart 2020 tarihi itibariyle KGF desteği 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. Böylece 350 milyar TL’nin üzerinde ilave kefalet limiti sağlanmış oldu. Söz konusu limitin kullandırılmasında likidite ve teminat açığı bulunan firmalara ve KOBİ'lere öncelik verilecek. “İŞE DEVAM KREDİ DESTEĞİ” 25 Mart 2020 tarihi itibariyle ise bu limitlerin nasıl hayata geçirileceğine ilişkin olarak “İşe Devam Kredi Desteği” açıklandı. Buna göre 26 Mart 2020 tarihi itibari ile Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yeni finansal destek adımlarını devreye aldı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçireceğini duyurdu. Söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeyecektir. Kredi desteğini kullanacak firmalar için Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön koşulu aranacak. Teminat eksiği bulunan firmaların krediye erişimi için Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de sağlanabilecek. Kredi desteği, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı olacak. “ÇEK ÖDEME DESTEK KREDİSİ” Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir. Çek Ödeme Destek Kredisi ile müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Kredi desteği 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır. Destek 30 Mart 2020 tarihinde uygulamaya alınacak. “EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI KREDİ DESTEĞİ” Kamu bankaları tarafından açıklanan “İş’e Devam Kredi Desteği” yanında özel bankaların katıldığı 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli kredi başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari işletme sermayesi ihtiyaçları için 30 Mart 2020 tarihinde başlayacaktır. Kredi desteğini kullanacak firmaların, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları ön koşulu bulunmaktadır. Teminat eksiği bulunan müşterilerin, krediye erişim imkanı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabilecektir.” Dedi.    
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Kovid 19’un ekonomik etkilerinin ortadan kaldırılmasına karşı hayata geçirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı” içinde yer alan kredi destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“KREDİ GARANTİ FONU DESTEĞİ”

Parmaksız yaptığı açıklamada; “ 23 Mart 2020 tarihi itibariyle KGF desteği 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. Böylece 350 milyar TL’nin üzerinde ilave kefalet limiti sağlanmış oldu. Söz konusu limitin kullandırılmasında likidite ve teminat açığı bulunan firmalara ve KOBİ'lere öncelik verilecek.

“İŞE DEVAM KREDİ DESTEĞİ”

25 Mart 2020 tarihi itibariyle ise bu limitlerin nasıl hayata geçirileceğine ilişkin olarak “İşe Devam Kredi Desteği” açıklandı. Buna göre 26 Mart 2020 tarihi itibari ile Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yeni finansal destek adımlarını devreye aldı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçireceğini duyurdu.

Söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeyecektir. Kredi desteğini kullanacak firmalar için Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön koşulu aranacak. Teminat eksiği bulunan firmaların krediye erişimi için Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de sağlanabilecek. Kredi desteği, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı olacak.

“ÇEK ÖDEME DESTEK KREDİSİ”

Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir. Çek Ödeme Destek Kredisi ile müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Kredi desteği 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır. Destek 30 Mart 2020 tarihinde uygulamaya alınacak.

“EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI KREDİ DESTEĞİ”
Kamu bankaları tarafından açıklanan “İş’e Devam Kredi Desteği” yanında özel bankaların katıldığı 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli kredi başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari işletme sermayesi ihtiyaçları için 30 Mart 2020 tarihinde başlayacaktır.

Kredi desteğini kullanacak firmaların, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları ön koşulu bulunmaktadır.
Teminat eksiği bulunan müşterilerin, krediye erişim imkanı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabilecektir.” Dedi.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.