İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2021 - 12:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2793+ kez okundu.
 

İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

Engelli vatandaşların ekonomiye katılması ve üretimden gelir sağlanması için Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı’nın destekleriyle kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde yetiştirilen ilk mahsuller Aliağa pazarında satışa çıktı.
Aliağa Belediyesi, Kaymakamlık ve Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği işbirliğinde imzalanan "Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım" protokolü kapsamında Belediye Fidanlığında kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde ilk mahsuller toplandı. Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği’ne tahsis edilen üretim tesisinde mantarların toplanması ve paketlenmesi dernek üyeleri tarafından yapılıyor. Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak için hayata geçirilen projede üretilen istiridye mantarları Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği tarafından Aliağa pazarlarında satışa sunuldu. Aliağa Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği noktalarda satış yapan Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği üyeleri ilk satış noktasını Yeni Mahalle Pazaryeri’nde kurdu. İstiridye mantarı satışları Atatürk Mahallesi’nde kurulan kapalı pazaryerinde ve Yeni Şakran pazaryerinde devam edecek. ALİAĞA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ BAŞKANI AYTAÇ BAYAR: SATIŞLARDAN ELDE EDİLEN GELİRLE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI REHABİLİTE EDECEĞİZ "Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım" projesinin engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımında önemli bir adım olduğunu belirten Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar, “Proje kapsamında Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı ile beraber kurduğumuz tesiste istiridye mantarı üretimine başladık. Tesisimizi Aliağa Belediyesi’nin bizlere Çaltılıdere Bölgesi’nde tahsis etmiş olduğu alanda kurduk. Üretimden elde ettiğimiz ilk mahsullerimizi yine Belediyemizin tahsis ettiği pazar yerlerindeki satış noktalarında halkımızla buluşturmaya başladık. Satışlardan elde edilen gelirle engelli arkadaşlarımızı rehabilite edeceğiz. Zihinsel engelli çocuklarımıza istihdam sağlayacağız. Fiziksel engeli bulunan arkadaşlarımıza ise protez, tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi birçok yardımda bulunarak hayatlarını kolaylaştırmaya çalışacağız. Bu süreçte bizlere destek veren Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı’na çok teşekkür ediyorum.”
Engelli vatandaşların ekonomiye katılması ve üretimden gelir sağlanması için Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı’nın destekleriyle kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde yetiştirilen ilk mahsuller Aliağa pazarında satışa çıktı.

Aliağa Belediyesi, Kaymakamlık ve Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği işbirliğinde imzalanan "Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım" protokolü kapsamında Belediye Fidanlığında kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde ilk mahsuller toplandı.

İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği’ne tahsis edilen üretim tesisinde mantarların toplanması ve paketlenmesi dernek üyeleri tarafından yapılıyor.

İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak için hayata geçirilen projede üretilen istiridye mantarları Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği tarafından Aliağa pazarlarında satışa sunuldu.

İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

Aliağa Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği noktalarda satış yapan Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği üyeleri ilk satış noktasını Yeni Mahalle Pazaryeri’nde kurdu.

İstiridye Mantarlarının İlk Mahsulleri Satışa Sunuldu

İstiridye mantarı satışları Atatürk Mahallesi’nde kurulan kapalı pazaryerinde ve Yeni Şakran pazaryerinde devam edecek.

ALİAĞA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ BAŞKANI AYTAÇ BAYAR: SATIŞLARDAN ELDE EDİLEN GELİRLE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI REHABİLİTE EDECEĞİZ

"Üretimde Ben de Varım, Aliağa’da Engelleri Birlikte Aşalım" projesinin engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımında önemli bir adım olduğunu belirten Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar, “Proje kapsamında Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı ile beraber kurduğumuz tesiste istiridye mantarı üretimine başladık.

Tesisimizi Aliağa Belediyesi’nin bizlere Çaltılıdere Bölgesi’nde tahsis etmiş olduğu alanda kurduk.

Üretimden elde ettiğimiz ilk mahsullerimizi yine Belediyemizin tahsis ettiği pazar yerlerindeki satış noktalarında halkımızla buluşturmaya başladık.

Satışlardan elde edilen gelirle engelli arkadaşlarımızı rehabilite edeceğiz. Zihinsel engelli çocuklarımıza istihdam sağlayacağız.

Fiziksel engeli bulunan arkadaşlarımıza ise protez, tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi birçok yardımda bulunarak hayatlarını kolaylaştırmaya çalışacağız.

Bu süreçte bizlere destek veren Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı’na çok teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.