İZMİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI KAPSAMINDA 5 BİN 334 İŞVERENLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2019 - 12:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2334+ kez okundu.
 

İZMİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI KAPSAMINDA 5 BİN 334 İŞVERENLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Araştırma, 1 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında 4.345’inin 20+ istihdamlı, 246’sının 10-19 istihdamlı, 743 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 5 bin 334 işyeri ziyaret edilerek yapılacaktır.
. Bu ziyaretlerle İzmir İşgücü Piyasası’nın fotoğrafı çekilecektir. Çalışma sonucunda İzmir’de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile sektörel düzeydeki açık işler belirlenerek karşılanmaya çalışılacaktır. 2020 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.            İşverenlere Danışmanlık Hizmeti Verilecek İşyerlerinin ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de verilecektir. Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınması, bu işlem gerçekleştirilirken varsa açık işlerin alınması ve karşılanması, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle aktif işgücü programları kapsamında işbirliği yapılması, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerinin alınması, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanılması hedeflenmektedir. Ayrıca çalışma sonuçları Genel Müdürlüğün koordinasyonunda illerde eğitimli İŞKUR personeli tarafından raporlaştırılacaktır. Bu raporla ilin işgücü piyasası talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve ihtiyaçları ortaya konulacak olup, öncelikle piyasanın temininde güçlük çektiği mesleklerde mesleki eğitim planlamaları yapılarak piyasanın ihtiyacı karşılanacaktır. Bu araştırmayla; yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimleri belirlenerek, aktif işgücü piyasası politikalarının ihtiyaca uygun planlaması için veri tabanı oluşturacak ve yerel düzeyde işgücü piyasası talep verilerini içeren bir rapor düzenlenecek olup, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.
Araştırma, 1 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında 4.345’inin 20+ istihdamlı, 246’sının 10-19 istihdamlı, 743 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 5 bin 334 işyeri ziyaret edilerek yapılacaktır.

. Bu ziyaretlerle İzmir İşgücü Piyasası’nın fotoğrafı çekilecektir. Çalışma sonucunda İzmir’de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile sektörel düzeydeki açık işler belirlenerek karşılanmaya çalışılacaktır. 2020 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.

           İşverenlere Danışmanlık Hizmeti Verilecek

İşyerlerinin ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de verilecektir. Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınması, bu işlem gerçekleştirilirken varsa açık işlerin alınması ve karşılanması, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle aktif işgücü programları kapsamında işbirliği yapılması, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerinin alınması, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanılması hedeflenmektedir.

Ayrıca çalışma sonuçları Genel Müdürlüğün koordinasyonunda illerde eğitimli İŞKUR personeli tarafından raporlaştırılacaktır. Bu raporla ilin işgücü piyasası talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve ihtiyaçları ortaya konulacak olup, öncelikle piyasanın temininde güçlük çektiği mesleklerde mesleki eğitim planlamaları yapılarak piyasanın ihtiyacı karşılanacaktır.

Bu araştırmayla; yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimleri belirlenerek, aktif işgücü piyasası politikalarının ihtiyaca uygun planlaması için veri tabanı oluşturacak ve yerel düzeyde işgücü piyasası talep verilerini içeren bir rapor düzenlenecek olup, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.