İZMİR İMAM HATİP OKULLARI ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLANIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2019 - 12:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2125+ kez okundu.
 

İZMİR İMAM HATİP OKULLARI ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLANIYOR

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi Bey’in de teşviki ile Projeler Komisyonu oluşturuldu.
İzmirde Milli Egitim adına örnek teşkil eden Komisyon ile alakalı  bilgi aldığımız Din Ögretimi Şb. Müd. Yusuf Yılmaz; " Proje Komisyonu için, Alanında uzman, aldığı yüksek eğitim ve kendisini geliştirmesi ile örnek teşkil eden, mesleğinde başarılı öğretmenleri çok titiz çalismalar sonunda birbirinden değerli öğretmenlerimiz arasından seçtik. Projeler komisyonumuz da ilk iş olarak öğrencilerimizin mevcut durumunu tespit ederek “Robotik Kodlama”, “Liderlik Eğitimi”, “Geleneksel ve Evrensel Sporlar”, Avrupa Birliği ve Tübitak Projeleri” başlıklarında ekipler kurarak çalışmaya başladılar. Bu çalışmaların ilk meyveleri olarak da 20 imam hatip okulunda robotik ve kodlama laboratuvarı kuruldu. Kurulan bu laboratuvarlarda robotik eğitimi alan öğrenciler her yıl düzenlenen Robotik ve Kodlama günlerinde eselerini sergileyip, çeşitli kategorilerde yarışmaktalar. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Robotik ve Kodlama Yarışması ise Nisan 2020 de yapılacaktır. Robotik ve Kodlama alanında ayrıca ülke çapında da başarılar almaktalar Robotik Kodlama ve Yazılım´da, örnek bir projeye imza atan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okullarındaki tek engelli arkadaşları olan görme engelli bir öğrenci için görme engellilerin daha rahat yürüyebilmeleri için kaldırımlara döşenen sarı şeritlere duyarlı, GPRS´li ve titreşimli baston icat ettiler. Bastonda engellilerin kaybolma anında biri 155 Polis İmdat ve ailesinden iki kişi olmak üzere üç numarayı arayabilecekleri telefon hattı da bulunuyor. Ayrıca yine projeler komisyonunun çalışmaları ile Samsun’da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot  yarışmalarında İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki KOD İZMİR Merkezi öğrencilerinden, Asım YAŞAR ve Abdullah TOSUN tasarım yarışmasında 280 yarışmacı arasından Türkiye 15.’si olarak para ödülü kazanmışlardır. Ayrıca aynı yarışmada, Mini Drone kategorisinde kendi tasarladığı drone ile yarışan İzmir AİHL öğrencimiz Asım YAŞAR,256 yarışmacı arasından Türkiye 17.’si olmuştur. Son olarak da, Dünyanın ikinci,Türkiye’nin en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST 2019’da Robotik Yarışmaları “Tasarla Çalıştır” kategorisinde İmam Hatip öğrencileri girmiş oldukları yarışmadan 2. lik ödüllü alarak döndü. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 5 yıllık strateji Planına ‘İmam Hatip Akademi’ başlığıyla da giren bu Din Öğretimi Projeler Komisyonunun Teknoloji ve İnovasyon alanındaki çalışmaları “İmam Hatip Akademi” adı ile ve Kodİzmir sloganı ile hızla ve azimle devam etmektedir."dedi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi Bey’in de teşviki ile Projeler Komisyonu oluşturuldu.

İzmirde Milli Egitim adına örnek teşkil eden Komisyon ile alakalı  bilgi aldığımız Din Ögretimi Şb. Müd. Yusuf Yılmaz; " Proje Komisyonu için, Alanında uzman, aldığı yüksek eğitim ve kendisini geliştirmesi ile örnek teşkil eden, mesleğinde başarılı öğretmenleri çok titiz çalismalar sonunda birbirinden değerli öğretmenlerimiz arasından seçtik. Projeler komisyonumuz da ilk iş olarak öğrencilerimizin mevcut durumunu tespit ederek “Robotik Kodlama”, “Liderlik Eğitimi”, “Geleneksel ve Evrensel Sporlar”, Avrupa Birliği ve Tübitak Projeleri” başlıklarında ekipler kurarak çalışmaya başladılar. Bu çalışmaların ilk meyveleri olarak da 20 imam hatip okulunda robotik ve kodlama laboratuvarı kuruldu.

Kurulan bu laboratuvarlarda robotik eğitimi alan öğrenciler her yıl düzenlenen Robotik ve Kodlama günlerinde eselerini sergileyip, çeşitli kategorilerde yarışmaktalar. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Robotik ve Kodlama Yarışması ise Nisan 2020 de yapılacaktır.

Robotik ve Kodlama alanında ayrıca ülke çapında da başarılar almaktalar Robotik Kodlama ve Yazılım´da, örnek bir projeye imza atan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okullarındaki tek engelli arkadaşları olan görme engelli bir öğrenci için görme engellilerin daha rahat yürüyebilmeleri için kaldırımlara döşenen sarı şeritlere duyarlı, GPRS´li ve titreşimli baston icat ettiler. Bastonda engellilerin kaybolma anında biri 155 Polis İmdat ve ailesinden iki kişi olmak üzere üç numarayı arayabilecekleri telefon hattı da bulunuyor. Ayrıca yine projeler komisyonunun çalışmaları ile Samsun’da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot  yarışmalarında İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki KOD İZMİR Merkezi öğrencilerinden, Asım YAŞAR ve Abdullah TOSUN tasarım yarışmasında 280 yarışmacı arasından Türkiye 15.’si olarak para ödülü kazanmışlardır. Ayrıca aynı yarışmada, Mini Drone kategorisinde kendi tasarladığı drone ile yarışan İzmir AİHL öğrencimiz Asım YAŞAR,256 yarışmacı arasından Türkiye 17.’si olmuştur.

Son olarak da, Dünyanın ikinci,Türkiye’nin en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST 2019’da Robotik Yarışmaları “Tasarla Çalıştır” kategorisinde İmam Hatip öğrencileri girmiş oldukları yarışmadan 2. lik ödüllü alarak döndü.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 5 yıllık strateji Planına ‘İmam Hatip Akademi’ başlığıyla da giren bu Din Öğretimi Projeler Komisyonunun Teknoloji ve İnovasyon alanındaki çalışmaları “İmam Hatip Akademi” adı ile ve Kodİzmir sloganı ile hızla ve azimle devam etmektedir."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.