İzmir Körfezi’nde bilim insanlarının öncülüğünde çözüm arayışları hız kazandı.

EGE HABERLERİ 11.09.2024 - 12:43, Güncelleme: 11.09.2024 - 12:43 2206 kez okundu.
 

İzmir Körfezi’nde bilim insanlarının öncülüğünde çözüm arayışları hız kazandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir Körfezi’ndeki Çevresel Sorunlar İçin Çözüm Arayışında
AK Parti İzmir Milletvekili ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ege Üniversitesi'nde İzmir Körfezi'nde yaşanan çevresel sorunların çözümü için gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, İzmir Milletvekilleri Dr. Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar ile Ege Üniversitesi’nden farklı disiplinlerde görev yapan bilim insanları yer aldı. Toplantıda, İzmir Körfezi’nde yaşanan çevre felaketinin çözümü için atılması gereken adımlar ele alınırken, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından hazırlanan “İzmir Körfezindeki Balık Ölümleri ve Kötü Kokunun Nedenlerinin İncelenmesi” raporu da değerlendirildi. Dr. Mehmet Kasapoğlu, üniversitelerin bu tür çevresel felaketlere karşı duyarlı olmasının önemine değinerek, "Bilimin önderliği olmadan bu süreçlerin çözülebileceğine inanmıyorum. Ege Üniversitesi’nin bu konudaki çabaları son derece kıymetli" dedi. Çözüm Odaklı Ekosistem Yaklaşımları Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, körfezdeki su kalitesinin iyileştirilmesi ve kirlilik kaynaklarının tespit edilmesi adına yürütülen bilimsel çalışmaların sürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Budak, İzmir Körfezi’nde yaşanan çevresel sorunların çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Bilim Kurulu ile kısa ve uzun vadeli tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. "Güçlü akademik kadromuz ve bilimsel çalışmalarımızla her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye ekledi. Toplantı, İzmir Körfezi’ndeki çevresel sorunların çözümüne yönelik adımların hızlandırılması açısından önemli bir dönüm noktası oldu.  
AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir Körfezi’ndeki Çevresel Sorunlar İçin Çözüm Arayışında

AK Parti İzmir Milletvekili ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ege Üniversitesi'nde İzmir Körfezi'nde yaşanan çevresel sorunların çözümü için gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, İzmir Milletvekilleri Dr. Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar ile Ege Üniversitesi’nden farklı disiplinlerde görev yapan bilim insanları yer aldı.

Toplantıda, İzmir Körfezi’nde yaşanan çevre felaketinin çözümü için atılması gereken adımlar ele alınırken, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından hazırlanan “İzmir Körfezindeki Balık Ölümleri ve Kötü Kokunun Nedenlerinin İncelenmesi” raporu da değerlendirildi.

Dr. Mehmet Kasapoğlu, üniversitelerin bu tür çevresel felaketlere karşı duyarlı olmasının önemine değinerek, "Bilimin önderliği olmadan bu süreçlerin çözülebileceğine inanmıyorum. Ege Üniversitesi’nin bu konudaki çabaları son derece kıymetli" dedi.

Çözüm Odaklı Ekosistem Yaklaşımları

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, körfezdeki su kalitesinin iyileştirilmesi ve kirlilik kaynaklarının tespit edilmesi adına yürütülen bilimsel çalışmaların sürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Budak, İzmir Körfezi’nde yaşanan çevresel sorunların çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Bilim Kurulu ile kısa ve uzun vadeli tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. "Güçlü akademik kadromuz ve bilimsel çalışmalarımızla her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye ekledi.

Toplantı, İzmir Körfezi’ndeki çevresel sorunların çözümüne yönelik adımların hızlandırılması açısından önemli bir dönüm noktası oldu.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.